Αυτές είναι οι αλλαγές που έρχονται στο αφορολόγητο: Πως θα κερδίσετε έκπτωση

Ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσό αποδείξων μέσω χρήσης πλαστικού χρήματος, θα πρέπει να συγκεντρώσουν το 2019 οι φορολογούμενοι, προκειμένου να χτίσουν το απαραίτητο αφορολόγητο.
Οι αλλαγές στις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα έρχονται με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να πάρει το δρόμο προς τη Βουλή εντός του Φεβρουαρίου.
Η σχετική διάταξη, προβλέπει -σύμφωνα με πληροφορίες- αλλαγές και υψηλότερο ποσό αποδείξεων από 25% έως 50% ανάλογα με το ύψος εισοδήματος του κάθε φορολογουμένου.
Η κυβέρνηση ετοιμάζει τροποποίηση της υφιστάμενης κλίμακας (από 10% έως 20% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος) και τη θεσμοθέτηση μεγαλύτερων ποσοστών ανάλογα πάντα με το ύψος του εισοδήματος.
Η νέα κλίμακα αναμένεται να διαμορφωθεί ως εξής:
15% για εισόδημα έως 10.000 ευρώ (από 10% σήμερα).
20% για εισόδημα από 10.000,01 έως 30.000 ευρώ (από 15% σήμερα).
25% για εισόδημα από 30.000,01 και άνω με το ανώτατο ποσό που θα πρέπει να συγκεντρώσει ο φορολογούμενος να ανέρχεται στις 30.000 ευρώ (από 20%).
Με βάση τη νομοθεσία κάθε μισθωτός, συνταξιούχος και κατ’ επάγγελμα αγρότης, προκειμένου να δικαιούται έκπτωση φόρου έως 1.900-2.100 ευρώ, θα πρέπει να έχει εξοφλήσει με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής (με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή μέσω e-banking) δαπάνες για τις αγορές αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών.
Εάν ο φορολογούμενος δεν καταφέρει να καλύψει το απαιτούμενο ποσό δαπάνης με πληρωμές μέσω καρτών ή μέσω e-banking, το ποσό που θα μένει «ακάλυπτο» θα φορολογείται με συντελεστή 22%.
Από την υποχρεωτική πληρωμή με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής (πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή e-banking) των δαπανών που κατοχυρώνουν την έκπτωση φόρου, εξαιρούνται οι φορολογούμενοι 70 ετών και άνω και τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα