Αυτά είναι τα πιο βροχερά μέρη του πλανήτη

Η βροχή προκαλεί διττά συναισθήματα. Άλλοι την απολαμβάνουν ενώ άλλοι τη θεωρούν ενοχλητική. Οι κάτοικοι των περιοχών που ακολουθούν δεν γνωρίζουμε σε ποια από τις δυο κατηγορίες μπορεί να ανήκουν, ξέρουμε όμως σίγουρα ότι είναι συνηθισμένοι στις βροχές.

Κάθε χρόνο με βάση τις ετήσιες βροχοπτώσεις διαμορφώνονται οι 10 περιοχές στις οποίες είναι συχνότερες, ανάλογα με τα χιλιοστά της βροχής.

Mawsynram, Ινδία

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η περιοχή Mawsynram της Ινδίας με ετήσια βροχόπτωση 11.871 χιλιοστά. Ο μεγάλος όγκος βροχής προκαλείται από τα πεδία των Ιμαλαΐων που εμποδίζουν τη διαφυγή των σύννεφων προς το βορρά. Οι κάτοικοι συνηθισμένοι στις ξαφνικές και συχνές βροχές, δε φεύγουν ποτέ χωρίς ομπρέλα από το σπίτι.

Cherrapunji, Ινδία

Λίγα χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή Mawsynram βρίσκεται η πόλη Cherrapunji, η δεύτερη πιο βροχερή περιοχή του κόσμου με ετήσια βροχόπτωση 11.777 χιλιοστά. Στην περιοχή ξεσπούν έντονοι μουσώνες με πολλές βροχοπτώσεις ανά μήνα.

Tutendo, Κολομβία

Το Tutendo της Κολομβίας δέχεται ετήσια βροχοπτώσεις που φτάνουν τα 11.770 χιλιοστά. Το Tutendo έχει πληθυσμό περίπου 1.000 κατοίκων, οι οποίοι προσπαθούν με όποιους τρόπους μπορούν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τα σπίτια τους από τις συχνές βροχοπτώσεις.

Ποταμός Cropp, Νέα Ζηλανδία

Ο ποταμός Cropp βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία με ετήσια βροχόπτωση 11.516 χιλιοστά. Έχει μήκος 9 χιλιόμετρα και αποτελεί ένα ιδιαίτερο σημείο της χώρας καθώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το ξηρό κλίμα που συναντάται στις υπόλοιπες περιοχές της Νέας Ζηλανδίας.

Οι υπόλοιπες πιο βροχερές περιοχές του πλανήτη είναι: το νησί Bioko στην Ισημερινή Γουινέα με ετήσια βροχόπτωση 10.450 χιλιοστά, το Debundscha στο Καμερούν με 10.299 χιλιοστά, το Big Bog στη Χαβάη με 10.272 χιλιοστά, η περιοχή Mt. Waialeale στη Χαβάη με 9.763 χιλιοστά, το Kukui στη Χαβάη με 9,293 χιλιοστά και η επαρχία Σιτσουάν της Κίνας με 8,169 χιλιοστά.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα