Αυτά είναι τα κορυφαία ελληνικά Πανεπιστήμια

Στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου όσον αφορά στον δείκτη εργασιακής αποκατάστασης των αποφοίτων του βρίσκονται τρία ελληνικά Ιδρύματα.

Στη φετινή λίστα του οργανισμού Quacquarelli Symonds, που «βαθμολογεί» πανεπιστήμια από 65 χώρες του κόσμου βρίσκονται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για το έτος 2017-2018 βρέθηκε για πρώτη φορά στις θέσεις 201-250 παγκοσμίως. Στο συγκεκριμένο πίνακα κατάταξης βρίσκονται ακόμα δύο ελληνικά πανεπιστήμια, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στις θέσεις 201-250 και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στις θέσεις 301-500.

Ο οργανισμός QS κατατάσσει τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα όχι μόνο ως προς το επίπεδο σπουδών, την έρευνα, τις υποδομές και το προσωπικό αλλά στέκεται στον δείκτη απασχολησιμότητας των αποφοίτων και ιδιαίτερα στην ζήτησή τους στην αγορά εργασίας.

Στην φετινή έκδοση αυξήθηκε σημαντικά το εύρος της κατάταξης και ενώ τα προηγούμενα χρόνια αναλύονταν δεδομένα που αφορούσαν 300 ιδρύματα και δημοσιευόταν κατάλογος με 200, διπλασιάστηκε ο αριθμός των αξιολογημένων ιδρυμάτων με δημοσίευση των 495 σημαντικότερων πανεπιστημίων παγκοσμίως στην κατάταξη με κριτήριο την απασχολησιμότητα των αποφοίτων.

Στην 1η θέση του πίνακα βρίσκεται το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις ΗΠΑ.

Από τα πανεπιστήμια που παρουσιάζονται στην εν λόγω κατάταξη 207 είναι από την Ευρώπη, 99 από τη Βόρεια Αμερική, 117 από την Ασία, 11 από την Αφρική,  33 από τη Λατινική Αμερική και 27 από την Ωκεανία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα