Αυστραλία: Νέα στοιχεία μπορεί να βοηθήσουν στον εντοπισμό της πτήσης MH370 που χάθηκε το 2014

Η υπηρεσία της Αυστραλίας που είχε αναλάβει τις υποθαλάσσιες έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών το οποίο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2014 έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα δύο νέες εκθέσεις που ίσως βοηθήσουν να βρεθεί το σημείο όπου βρίσκεται το Μπόινγκ 777.

Η υποθαλάσσια έρευνα για το εξαφανισμένο αεροσκάφος διακόπηκε τον Ιανουάριο, μετά από τρία χρόνια άκαρπων προσπαθειών. Ωστόσο η Υπηρεσία Ασφαλείας των Μεταφορών της Αυστραλίας (ATSB) και άλλες υπηρεσίες συνέχισαν να αναλύουν δορυφορικές φωτογραφίες και άλλα στοιχεία.

Σήμερα, ο επικεφαλής της ATSB Greg Houde, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ανέφερε ότι μελετήθηκαν δορυφορικές φωτογραφίες από την περιοχή όπου ενδέχεται να συνετρίβη το Μπόινγκ και διαπιστώθηκε ότι στον βυθό του ωκεανού υπάρχουν πολλά αντικείμενα που πιθανολογείται ότι είναι ανθρώπινης κατασκευής. Μολονότι τα στοιχεία αυτά είναι ενθαρρυντικά, υπογράμμισε ότι δεν έχει διαπιστωθεί οριστικά ότι τα αντικείμενα αυτά προέρχονται από το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση MH370.

“Η ανάλυση των εικόνων δεν είναι αρκετά υψηλή ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι τα αντικείμενα προέρχονται από την MH370 ή ότι πρόκειται για άλλα αντικείμενα σαν αυτά που μπορεί να βρεθούν στους ωκεανούς σε όλον τον κόσμο. Πραγματικά, πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί”, τόνισε.

Ο Houde σημείωσε επίσης ότι δεν εξαρτάται από την Αυστραλία να αποφασίσει αν θα πρέπει να ξεκινήσει μια νέα υποθαλάσσια έρευνα, όμως αυτά τα νέα στοιχεία “μπορεί να φανούν χρήσιμα” σε κάποια μελλοντική προσπάθεια για τον εντοπισμό του Μπόινγκ.

Το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση MH370 μεταφέροντας 239 επιβάτες και πλήρωμα εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014 ενώ κατευθυνόταν από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα