Αυστρία: Φυλάκιση τριών ετών για ανάρτηση ξενοφοβικών σχολίων στο Facebook

Facebook-Caing-Hate-Filled-Calls-for-ViolenceΔικαστήριο της πόλης Ινσμπρουκ στην Αυστρία καταδίκασε την Πέμπτη σε φυλάκιση τριών ετών, με την κατηγορία της ναζιστικής επαναδραστηριοποίησης και της υποδαύλισης μίσους, έναν 33χρονο, ο οποίος είχε αναρτήσει στο Facebook, σχόλια ξενοφοβικού περιεχομένου.
“Χρειαζόμαστε έναν Χίτλερ για να τους εξαφανίσει”, “Σκοτώστε αυτά τα εκτρώματα”, “Σκοτώστε κάθε μαύρο Μουσουλμάνο”, “Αγοράστε όπλα” ήταν όσα έγραψε ο 33χρονος.
Στη διάρκεια της δίκης ο κατηγορούμενος δεν αρνήθηκε τις κατηγορίες και παραδέχθηκε την ενοχή του, ισχυρίστηκε ωστόσο πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους ξένους, ενώ ανέφερε πως στις αναρτήσεις αυτές προέβη έπειτα από ένα βαρύ εργατικό ατύχημα του.
Όπως είπε στο δικαστήριο, μετά το ατύχημα είχε πολύ χρόνο για να γράφει “απερίσκεπτα” τα κείμενα αυτά, για τα οποία εξέφρασε τη λύπη του, ενώ χαρακτήρισε και “απέραντη βλακεία” την παλαιότερη ανάρτηση φωτογραφίας του Αδόλφου Χίτλερ στον προσωπικό λογαριασμό του.
Η σημερινή καταδικαστική απόφαση για ναζιστική επαναδραστηριοποίηση, υπήρξε σε παραβίαση του “Νόμου Απαγόρευσης”, ο οποίος είχε ψηφιστεί αμέσως μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από την πρώτη αυστριακή κυβέρνηση και με τον οποίο απαγορευόταν το ναζιστικό κόμμα στην Αυστρία.
Ο συνταγματικά κατοχυρωμένος νόμος, προβλέπει την επιβολή αυστηρών ποινών για οποιαδήποτε δράση σχετιζόμενη με τον εθνικοσοσιαλισμό.
Με βάση αυτό το νόμο είχαν διαλυθεί επίσημα και είχαν απαγορευτεί μετά τον πόλεμο όλες οι ναζιστικές ή “συγγενείς”οργανώσεις και είχαν κατασχεθεί υπέρ του αυστριακού κράτους οι περιουσίες τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα