Αυξημένες οι μεταναστευτικές ροές Τούρκων πολιτών από τον Έβρο

Προβληματισμό και μάλιστα έντονο προκαλούν στην κυβέρνηση οι αυξημένες προσφυγικές ροές Τούρκων πολιτών που καταγράφονται στον Έβρο το τελευταίο διάστημα.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής παρακολουθεί αυτή εξέλιξη αναζητώντας ταυτόχρονα λύσεις για την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα και ειδικότερα στους χώρους φιλοξενίας στα Διαβατά και τα Λαγκαδίκια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα από τον Έβρο εισέρχονται στην Ελλάδα κάθε μέρα τριάντα περίπου Τούρκοι  πολίτες, έναντι μηδενικού αριθμού, καθ’ όλη την προηγούμενη περίοδο.

Στις 24 Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών μπήκαν στην Ελλάδα, 340 πρόσφυγες, με 1.300 άτομα να βρίσκονται σε καθεστώς προσωρινής κράτησης, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ελέγχου.

Οι αντίστοιχοι αριθμοί χθες ήταν, 80 είσοδοι, με τις μισές να αφορούν πάλι σε Τούρκους πολίτες, ενώ σε καθεστώς προσωρινής κράτησης, έως ότου δηλαδή ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ελέγχου ήταν 120 άτομα.

Η πλειονότητα αυτών που μπαίνουν στη χώρα μας από τον Έβρο, σύμφωνα με τους αρμοδίους, φαίνεται να προέρχεται από το Αφρίν ή είναι Κούρδοι τους οποίους ουσιαστικώς στέλνει η Τουρκία προκειμένου να απαλλαγεί κατά το μεγαλύτερο δυνατόν μέρος από τους εκεί διαμένοντες πρόσφυγες κουρδικής καταγωγής.

Στα νησιά, οι προσφυγικές ροές, με βάση τα στοιχεία κυμαίνονται από 100 έως 120 άτομα, ημερησίως.

Πηγή: liberal.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα