Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε Ιταλία και Βρετανία μετά την επίθεση στο Ορλάντο

C6A7CD8FDC21C54DC671EF23175074BFΑυξημένα μέτρα ασφαλείας σε Ιταλία και Βρετανία μετά την επίθεση στο Ορλάντο των ΗΠΑ.

Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να εντείνει τις περιπολίες που πραγματοποιεί μετά το μακελειό στο Ορλάντο της Φλόριντας όπου 49 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε ένα νυχτερινό κέντρο, ωστόσο δεν διαθέτει πληροφορίες από τις υπηρεσίες πληροφοριών που να υποδεικνύουν ότι υπάρχει ένας αυξημένος κίνδυνος επιθέσεων στην βρετανική πρωτεύουσα.

«Αυξήσαμε τον αριθμό των περιπολιών σε κεντρικά σημεία και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τη κοινότητα των ΛΟΑΔ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Διεμφυλικοί), πραγματοποιώντας επισκέψεις σε κλαμπ και άλλα σημεία της περιοχής με στόχο να καθησυχάσουμε τους θαμώνες και να είμαστε ορατοί» δήλωσε ο διοικητής της μητροπολιτικής αστυνομίας Μακ Τσάιστι.

Το Λονδίνο θα φιλοξενήσει την ετήσια παρέλαση Gay Pride την 25η Ιουνίου. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι θα διατηρήσει τον αριθμό των στελεχών επιβολής του νόμου στα ίδια επίπεδα προκειμένου να εγγυηθεί ότι η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα.

Παράλληλα, η αισθητή αύξηση των μέτρων ασφαλείας αποφασίσθηκε στον κύριο χώρο διασκέδασης και πολιτιστικών γεγονότων της Ρώμης, Gay Village, μετά την σφαγή του Ορλάντο με τραγικό απολογισμό 49 νεκρούς και 53 τραυματίες.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα