Αυξήθηκε η δημοτικότητα του κόμματος της Μέρκελ μετά το χτύπημα στο Βερολίνο

Η δημοτικότητα των Χριστιανοδημοκρατών, του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, αυξήθηκε μετά την τρομοκρατική επίθεση της 19ης Δεκεμβρίου.

Αυτό καταδεικνύει δημοσκόπηση που προβλήθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η δημοτικότητα του κόμματος της Μέρκελ έχει αυξηθεί κατά δύο μονάδες από το Νοέμβριο και φτάνει στο 37%.

Οι Σοσιαλδημοκράτες, εταίροι της Μέρκελ στον κυβερνητικό συνασπισμό, είδαν τη δημοτικότητά τους να μειώνεται κατά 2 μονάδες, στο 20%, ενώ το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία κερδίζει δύο μονάδες και πλέον βρίσκεται στο 15%.

Η κυβέρνηση της Μέρκελ έχει προτείνει την υιοθέτηση νέων μέτρων ασφαλείας μετά την επίθεση, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Σε ξεχωριστή δημοσκόπηση φαίνεται ότι το 73% των Γερμανών αισθάνονται ασφαλείς. Εξαίρεση αποτελούν οι υποστηρικτές του AfD, με τα δύο τρίτα εξ αυτών να δηλώνουν ανασφαλείς.

Η μεταναστευτική πολιτική θα είναι το σημαντικότερο ζήτημα που θα απασχολήσει τους ψηφοφόρους κατά τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου, καταδεικνύει η δημοσκόπηση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα