Αστυνομικοί φυλάνε τα περίπτερα με την αφίσα του περιοδικού που έχει εξώφυλλο τον «δικτάτορα» Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Αντιδράσεις και έντονη κριτική έχει προκαλέσει στη Γαλλία, η στάση Τούρκων πολιτών που ζουν στη χώρα κι επιχείρησαν κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, να κατεβάσουν τις αφίσες του περιοδικού Le Point από σημεία πώλησης.

Το εξώφυλλο έχει φωτογραφία τον Ερντογάν και τίτλο “O Δικτάτορας”. Το περιστατικό στα βίντεο είναι από την πόλη Ποντέ.

“Ακόμα κι αν δεν συμφωνούμε στη Γαλλία μπορούμε να δημοσιεύσουμε ένα άρθρο ώστε να μπορέσει να διαβαστεί”, ακούγεται να λέγει κάποιος στο βίντεο που δημοσιεύει το francetvinfo.fr.

“Ναι αλλά όχι για έναν πρόεδρο που έχει εκλεγεί με 52%. Δεν είναι δυνατόν”, του απαντά ένας άλλος.

“Δεν μπορούμε να αποκαλούμε δικτάτορα έναν τέτοιο κύριο. Μπορούμε μόνο να τον ευχαριστήσουμε για τη δουλειά που κάνε”, συμπληρώνει ακόμη ένας οπαδός του Τούρκου Προέδρου.

“Αν αρχίσουμε να οπισθοχωρούμε μπροστά στις προσβολές και τις απειλές για ένα εξώφυλλο για μια αφίσα αύριο θα υποχωρήσουμε για πάρα πολλά πράγματα. Για τα δικαιώματα που έχουμε, τις ελευθερίες”, αναφέρει ο Ξαβιέ Μανίν Διευθυντής Δημοτικού Γραφείου πόλης Ποντέ.

“Εάν η νομοθεσία το επιτρέπει αυτά τα άτομα θα εκδιωχθούν. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε στη Γαλλία το εξώφυλλο ενός περιοδικού να απαγορεύεται από πίεση”, δήλωσε από την πλευρά του ο Ρισάρ Φεράν, Πρόεδρος Κυβερνώντος κόμματος στο γαλλικό κοινοβούλιο.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα