Αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη Μπαρμπαρούση

Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας στην Αιτωλοακαρνανία για τη σύλληψη του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας.

Χθες βράδυ ο πρώην πλέον βουλευτής της Χ.Α. -μετά τη διαγραφή του από την Κ.Ο.- πέρασε με το αυτοκίνητό του από μπλόκο που είχαν στήσει οι αρχές στο Ρίο με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 180 χιλιόμετρα την ώρα.

Ακολούθησε καταδίωξή του, με τις αρχές να εκτιμούν ότι έχει καταφύγει στην Αιτωλοακαρνανία, που είναι η εκλογική του περιφέρεια.

Οι έρευνες εστιάζουν στις περιοχές του Ξηρομερίου και της Κατούνας, όπως επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου.

Ο Κ. Μπαρμπαρούσης αναζητείται έπειτα από δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του για όσα είπε στην Ολομέλεια της Βουλής χθες το πρωί, όταν μεταξύ άλλων κάλεσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να κάνει πραξικόπημα και να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, ώστε -όπως είπε- να σταματήσει «η προδοσία της Μακεδονίας».

Την εντολή για την ποινική δίωξή του έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, ο οποίος ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας και ξεκαθαρίζει με σαφήνεια ότι για το εν λόγω αδίκημα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις, δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση ποινικής δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να κινηθούν αυτοβούλως.

Είχε προηγηθεί η άμεση κίνηση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή να στείλει τα πρακτικά της Βουλής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ηλία Ζαγοραίο και ακολούθησε η από κοινού ενέργεια των υπουργών Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου και του αναπληρωτή του Φώτη Κουβέλη, οι οποίοι έσπευσαν στον Αρειο Πάγο και προσκόμισαν στον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κ. Ζαχαρή, τόσο το βίντεο με τον αντιδημοκρατικό και πραξικοπηματικό οχετό του βουλευτή της Χρυσής Αυγής όσο και επικυρωμένα πρακτικά του ναζιστικού παραληρήματός του στη Βουλή, καταθέτοντας μήνυση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα