Ασταμάτητος ο Elon Musk: Η Tesla κατασκεύασε τη μεγαλύτερη μπαταρία λιθίου στον κόσμο

Η μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου στον κόσμο είναι πλέον γεγονός καθώς η Tesla κατάφερε να ολοκληρώσει την κατασκευή της νωρίτερα από την προθεσμία των 100 ημερών που ο ίδιος ο Elon Musk είχε θέσει.

Οι Αρχές της Νότιας Αυστραλίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι τα Tesla Powerpacks εγκαταστάθηκαν με επιτυχία και συνδέθηκαν με το Αιολικό Πάρκο Hornsdale. Πρόσθεσαν ότι η μπαταρία θα φορτιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Το αιολικό πάρκο που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης Jamestown, διαχειρίζεται η γαλλική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Neoen.

Τον περασμένο Ιούλιο, ανακοινώθηκε ότι η Tesla και η Neoen είχαν κερδίσει το συμβόλαιο για το project. Τότε, ο Elon Musk δεσμεύτηκε να παραδώσει την μπαταρία μέσα σε 100 ημέρες από την υπογραφή των συμβολαίων, αλλιώς θα την διέθετε δωρεάν.

 Και όπως συμβαίνει συνήθως, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla κέρδισε το στοίχημα και παρέδωσε τη μεγαλύτερη μπαταρία λιθίου στον κόσμο σε λιγότερο από 100 ημέρες. Μέσω twitter, ο Musk ευχαρίστησε το επιτελείο της Tesla και τις Αρχές της Αυστραλίας που εργάστηκαν «τόσο σκληρά για να κατασκευαστεί και να εγκατασταθεί στην ώρα της η μπαταρία».
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα