«Αστακός» η Κέρκυρα: ΜΑΤ έξω από τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Πηγή φωτογραφίας: CorfuPress

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις της Κέρκυρας, τις οποίες συνδράμουν από τα ξημερώματα 13 διμοιρίες των ΜΑΤ, για να αντιμετωπίσουν τις κινητοποιήσεις κατοίκων του νησιού που αντιδρούν στη μεταφορά και εναπόθεση δεματοποιήμενων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ της Λευκίμμης. Επικεφαλής της όλης επιχείρησης είναι ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Ιονίων Νήσων Ιωάννης Ματσούκας.

Η αστυνομία βρίσκεται σε όλο το περιφερειακό οδικό δίκτυο που οδηγεί στη νότια Κέρκυρα και στον χώρο του ΧΥΤΑ Λευκίμμης στα Μεσοράχια, όπου έχουν φτάσει ήδη τα πρώτα «γεμάτα» απορριμματοφόρα.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι από νωρίς στους δρόμους, ενώ απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση, προκειμένου να ενισχυθεί η κινητοποίηση τους. Στη διάρκεια του χθεσινοβραδινού δημοτικού Συμβουλίου, οι κάτοικοι και οι αντιδήμαρχοι της νότιας Κέρκυρας εξέφρασαν την αντίθεσή τους για τη μεταφορά των απορριμάτων στο νότιο τμήμα του νησιού, λύση «αναπόφευκτη» σύμφωνα με το δήμαρχο για την εκτόνωση του προβλήματος των απορριμμάτων που έχει προκύψει στο νησί, μετά και το «φρακάρισμα» από απορρίμματα του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Στις αρχές του μήνα, άνοιξε ο δρόμος για τη χρήση του ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια Λευκίμμης, προκειμένου να καταστεί νόμιμη η εναπόθεση προσωρινά των δεμάτων των σκουπιδιών, καθώς δημοσιεύτηκε στις τοπικές εφημερίδες η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων που ζήτησε ο ΣΥΔΙΣΑ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, ο ΣΥΔΙΣΑ πλέον μπορεί να χρησιμοποιήσει το ΧΥΤΑ Λευκίμμης χωρίς να προηγηθούν εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από τον πρόσφατο εμπρησμό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα