Ασημακοπούλου: Όσο η ΕΡΤ θα λειτουργεί σαν εργαλείο κυβερνητικής προπαγάνδας η ΝΔ θα απέχει

«Όσο η δημόσια τηλεόραση θα συνεχίσει να λειτουργεί ως εργαλείο προπαγάνδας της κυβέρνησης και του ανύπαρκτου έργου της, όσο θα συνεχίσει να λειτουργεί με καθεστωτικού τύπου μεθόδους και πρακτικές και όσο θα επιχειρεί να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη, η Νέα Δημοκρατία θα απέχει από αυτήν. Άλλωστε, όπως την κατάντησαν δεν την βλέπει και κανένας. Εμείς πρώτοι θα θέλαμε να αλλάξει αυτή η καθεστωτική συμπεριφορά. Αλλά προς το παρόν δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο», τονίζει η βουλευτής Β΄ Αθήνας της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, στην συνέντευξή της στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και προσθέτει ότι «η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την συμφωνία είτε είναι στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση».

Σε ότι αφορά την «Συμφωνία των Πρεσπών», επισημαίνει πως «η ενθάρρυνση του σκοπιανού αλυτρωτισμού, δεν θα κάνει καλό ούτε στη σταθερότητα, ούτε στην ασφάλεια, ούτε στην ευημερία των λαών της περιοχής μας. Ως Νέα Δημοκρατία είμαστε υποχρεωμένοι να επιμένουμε πως η λύση στο Σκοπιανό πρέπει να διασφαλίζει οπωσδήποτε και το εθνικό συμφέρον της πατρίδας μας όχι μόνο να λύνει το θέμα για τους άλλους. Αυτό κάνουν, άλλωστε και όλες οι ευρωπαϊκές χώρες για τα ζητήματα που τις αφορούν άμεσα. Η Δυτική Γερμανία ουδέποτε αναγνώρισε το καθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας. Παρά το γεγονός ότι την Ανατολική Γερμανία την είχαν αναγνωρίσει όλες οι χώρες της γης και όλοι οι σύμμαχοι και εταίροι της Δυτικής Γερμανίας τότε. Και ποτέ δεν την αναγνώρισε μέχρι τέλους».

Σε ερώτηση για το αν η ΝΔ θα βγει από τη δύσκολη θέση αν στο δημοψήφισμα βγει το «Όχι», η κα.Ασημακοπούλου τονίζει χαρακτηριστικά, «Ποιά δύσκολη θέση; Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή είπε “όχι” στη Συμφωνία των Πρεσπών. Κατέθεσε και πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση για να την αποτρέψει. Και δεν πρόκειται να την ψηφίσουμε, είτε είμαστε αντιπολίτευση είτε είμαστε κυβέρνηση… Αυτό δεν λέγεται δύσκολη θέση. Αυτό λέγεται ξεκάθαρη θέση. Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η χώρα που βλέπει τη «μακεδονική» ταυτότητα και τη «μακεδονική» γλώσσα να χαρίζονται κυριολεκτικά στους γείτονες, από τους εθνικά επιζήμιους χειρισμούς της κυβέρνησης».

Ερωτηθείσα για το θέμα των συντάξεων λέει ότι η κυβέρνηση «ούτε εννοεί αυτά που λέει, ούτε ξέρει τι θέλει», ενώ όσον φορά στο μεταναστευτικό υποστηρίζει ότι «χρειάζεται να διαφυλάξουμε τα σύνορά μας». «Δεν υπάρχει δημοκρατική νομιμότητα ούτε σταθερότητα αν είμαστε ξέφραγο αμπέλι, δηλαδή αν δεν υπάρχουν σύνορα και δεν φυλάσσονται», προσθέτει.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα