Ασημακοπούλου: Το κυβερνητικό παραμύθι για την τρίτη αξιολόγηση δεν οδηγεί πουθενά

Το κυβερνητικό παραμύθι για την τρίτη αξιολόγηση, πως θα κλείσει εύκολα και γρήγορα και με κόκκινες γραμμές, είναι ένα χιλιοπαιγμένο έργο, το οποίο δεν οδηγεί πουθενά, λόγω της ιδεοληψίας και της ανικανότητας της παρούσας κυβέρνησης, δήλωσε η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της ΝΔ, βουλευτής Β’ Αθηνών, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Κάθε αξιολόγηση έτσι οδηγείται. Αρχίζουμε με τις κόκκινες γραμμές, μετά συνεχίζουμε με την περήφανη διαπραγμάτευση και καταλήγουμε με ένα εκκωφαντικό “ναι σε όλα” και με μία συνθηκολόγηση, η οποία έχει ένα τεράστιο κόστος», επισήμανε η κ. Ασημακοπούλου, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα ότι όλα πάνε καλά, τη στιγμή που «δεν δύναται αυτήν τη στιγμή να κάνει τίποτε για τη χώρα, για να μας πάει παρακάτω κι αυτό είναι πασιφανές και το ξέρει ο καθένας».

Αναφερόμενη στην υπόθεση δημοσκόπησης που αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της ΝΔ, η κ. Ασημακοπούλου σημείωσε: «Είχε δει το φως της δημοσιότητας μία δημοσκόπηση, την οποία ενσωμάτωσε και σε non paper το Μαξίμου από μία εταιρεία που λέγεται CommonView. Στο ερώτημα που υπέβαλε η ΝΔ στο ΕΣΡ, αν η εταιρεία αυτή είναι γραμμένη στα μητρώα των εταιρειών δημοσκοπήσεων, λάβαμε την απάντηση χθες το μεσημέρι ότι δεν είναι. Σήμερα υπάρχουν και δημοσιεύματα που ευθέως συνδέουν την εταιρεία αυτή με αποσπασμένο συνεργάτη υπουργού της κυβέρνησης».

Σε ό,τι φορά το Μητρώο Διαδικτυακών ΜΜΕ, η τομεάρχης της ΝΔ σχολίασε πως «δεν είναι κακό και είναι ένα βήμα στην κατεύθυνση της διαφάνειας και του ελέγχου, εξαρτάται, βέβαια, για ποιον λόγο το κάνει κανένας αυτό». «Είναι εργαλείο που θα μπορούσε με όρους διαφάνειας να παίξει έναν καλό ρόλο, όμως, στα χέρια του υπουργού προπαγάνδας, του κ. Παππά, είναι ένα εργαλείο για να μπορεί να διαλέγει σε ποιον δίνει κρατική διαφήμιση» διευκρίνισε. Πρόσθεσε, δε, πως υπάρχουν πολύ πιο προχωρημένες πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων και της αρμόδιας επιτρόπου Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μαρίγια Γκάμπριελ, η οποία ενημέρωσε χθες την αρμόδια επιτροπή του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τις πολιτικές της ΕΕ στον ψηφιακό τομέα.

«Υπάρχουν πρωτοβουλίες, πολύ σημαντικές, μέσα από τις οποίες και το πολιτικό σύστημα δεσμεύεται για τη μη διάδοση fake news και πιθανόν για εξειδικευμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες, οι οποίες μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο και είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από το μητρώο, το οποίο δεν ένα κακό από μόνο του» εξήγησε η κ. Ασημακοπούλου.

Με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης 23 βουλευτών της ΝΔ για την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό, η κ. Ασημακοπούλου διερωτήθη: «Τι άλλο πρέπει να συμβεί σε αυτήν τη χώρα για να παραιτηθεί ένας υπουργός; Τι άλλο πρέπει να συμβεί;».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα