ΑΣΕΠ: Αναστέλλεται η προκήρυξη για τις 1.116 προσλήψεις στην Υγεία

Με αίτημα του υπουργείου Υγείας, το ΑΣΕΠ αναστέλλει προσωρινά την έκδοση της προκήρυξης 11Κ/2018, η οποία αφορά στην πλήρωση 1.116 θέσεων τακτικού προσωπικού σε φορείς του υπουργείου Υγείας. Με την επανεκκίνηση της διαδικασίας, θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) είχε ήδη εξαγγείλει κινητοποιήσεις, ζητώντας αυξημένη μοριοδότηση για όλους τους επικουρικούς εργαζόμενους που υπηρετούν εδώ και τέσσερα χρόνια σε δημόσιες δομές υγείας. Υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη που αποσύρθηκε, προέβλεπε αυξημένη μοριοδότηση μόνο για το 10% των θέσεων.

Η ΠΟΕΔΗΝ βλέπει τακτική αναδίπλωση του υπουργείου Υγείας, για ψηφοθηρικούς λόγους, όπως σημειώνει. «Μετά τις αποκαλύψεις και την πίεση που άσκησε η ΠΟΕΔΗΝ για την προκήρυξη φιάσκο του υπουργείου Υγείας η οποία οδηγεί σε απόλυση σχεδόν το σύνολο του επικουρικού προσωπικού με ανακοίνωση του ΑΣΕΠ (που δεν φταίει σε τίποτα) αναγκάστηκαν να αναστείλουν την έκδοση της προκήρυξης».

Ωστόσο, η Ομοσπονδία επισημαίνει πως ούτε τώρα δεσμεύεται το υπουργείο Υγείας, ότι η σχετική προκήρυξη όταν επανεκδοθεί, θα καλύπτει με την αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας όλους τους υπηρετούντες επικουρικούς. «Η προκήρυξη του διαγωνισμού πρέπει να γίνει τάχιστα καθότι τον Μάιο απολύεται όλο το επικουρικό προσωπικό και τα Νοσοκομεία θα βρεθούν αντιμέτωπα με τραγικά κενά» προσθέτει. Στην πόρτα της εξόδου βρίσκονται 1.000 επικουρικοί νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό με μεγάλους χαμένους τους ασθενείς που θα ταλαιπωρούνται ακόμα περισσότερο.

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι «μαγειρεύεται» νέα προκήρυξη «η οποία θα καλύπτει με την αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας ένα μικρό μέρος των υπηρετούντων. Για τις υπόλοιπες θέσεις, η κυβέρνηση θέλει καλλιεργεί «ελπίδα πρόσληψης σε χιλιάδες υποψηφίους ενόψει των εθνικών εκλογών».

«Η απάντησή μας θα είναι δυναμική στα ψηφοθηρικά παιχνίδια της κυβέρνησης. Την Πέμπτη 03/01/2019 οργανώνουμε Παναττική Στάση Εργασίας 10:00 – 15.00 και συγκέντρωση στις 10:00 έξω από το υπουργείο Υγείας» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ και ζητά να προκηρυχθούν άμεσα με την αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας οι αντίστοιχες θέσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα