Ασία: Κτίρια ισοπεδώθηκαν από έκρηξη στο κινεζικό λιμάνι Νινγκμπό

Ισχυρή έκρηξη, η οποία προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και προκάλεσε ζημιές σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου, ισοπέδωσε δεκάδες κτίρια στο λιμάνι Νινγκμπό της Κίνας, ενώ προκάλεσε τουλάχιστον δύο θανάτους και 30 τραυματισμούς. Κάποια από τα θύματα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το λιμάνι Νινγκμπό, που βρίσκεται νότια της Σανγκάης, είναι ένα από τα πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα της χώρας.

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 9 το πρωί τοπική ώρα προκαλώντας «τεράστια δόνηση», σύμφωνα με τους κατοίκους και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Εξαιτίας της έκρηξης κατέρρευσαν κτίρια, σε άλλα έπεσαν οι οροφές, δημιουργήθηκαν ρήγματα και τρύπες ή έσπασαν τζάμια, αυτοκίνητα καταστράφηκαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές και μεγάλο μέρος της πόλης γέμισε συντρίμμια και σκόνη.

Σύμφωνα με τις αρχές, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άτομα, έχουν τραυματιστεί άλλα 30, ενώ τα σωστικά συνεργεία αναζητούν τυχόν θύματα κάτω από τα συντρίμμια.

Καθώς τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα, οι αρχές έχουν διατάξει έρευνα.

Τα βιομηχανικά ατυχήματα είναι πολύ συνηθισμένα στην Κίνα, λόγω των κακών κατασκευών και της ανεπάρκειας ή «χαλαρότητας» στη λήψη μέτρων ασφαλείας.

Το 2015, έπειτα από μεγάλη έκρηξη στο λιμάνι Τιαντζίν, είχαν χάσει τη ζωή τους 165 άνθρωποι, ενώ οι ζημιές που προκλήθηκαν ξεπέρασαν το 1 δισ. δολάρια. Έπειτα από τις διώξεις που ασκήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2016 καταδικάστηκαν 123 άτομα σε ποινές φυλάκισης έως και 12 χρόνων. Μεταξύ των καταδικασθέντων και ο δήμαρχος της πόλης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα