Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Μόνο 9 από τους 82 μητροπολίτες συμμετείχαν στο συλλαλητήριο

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τόνισε ότι η Ιερά Σύνοδος δεν δέχεται ούτε το όνομα, ούτε παράγωγα για την ΠΓΔΜ διευκρινίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να υπάρξει σύνεση, νηφαλιότητα και ομοψυχία να σκεφτούμε για τα επόμενα βήματα.

Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος έγιναν μετά την επίσκεψη του δημάρχου Οδησσού Gennady Trukhanov, με τον οποίο συνομίλησε για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

«Οι ρίζες είναι πολύ βαθιές μεταξύ των δύο χωρών και οι λόγοι δεν είναι μόνο θρησκευτικοί, αλλά και εθνικοί, αφού εκεί ξεκίνησε η προσπάθεια της απελευθέρωσης», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Mετά το πέρας της συνάντησης και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στο χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη: «Η Ιερά Σύνοδος ξεκαθάρισε την θέση της με μια επιτυχημένη ανακοίνωση» τόνισε και πρόσθεσε ότι «η Εκκλησίας δεν δέχεται ούτε το όνομα ούτε παράγωγα. Πρέπει, όμως, με σύνεση, με νηφαλιότητα και ομοψυχία να σκεφτούμε τι θα κάνουμε παραπάνω. Αυτό με εκφράζει». Αναφορικά, μάλιστα, με τη συμμετοχή εννέα μητροπολιτών, απάντησε ότι ήταν εννέα από τους ογδόντα δύο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα