Αρχαιοκάπηλοι βρήκαν χρυσές λίρες στην Αρκαδία

Συνελήφθησαν δύο Έλληνες ηλικίας 55 και 58 ετών – Είχαν μαζί τους κυνηγετική καραμπίνα δίχως άδεια και ανιχνευτή μετάλλων

Άλλοι «κυνηγοί» θησαυρών ψάχνουν έχοντας νόμιμες άδειες, αλλά δεν βρίσκουν αυτό ονειρεύονται, όχι όμως και οι δυο χρυσοθήρες που έπεσαν τυχαία στα χέρια των αστυνομικών του τοπικού τμήματος, σε μια κοινότητα του Δήμου Γορτυνίας στην Αρκαδία!

Οι δυο Έλληνες ηλικίας 55 και 58 χρόνων, που υποβλήθηκαν συμπτωματικά σε έλεγχο το απόγευμα της Παρασκευής, φαίνεται πως είχαν καλές πληροφορίες και είχαν ανακαλύψει 23 χρυσές λίρες, ένα χρυσό κόσμημα και ένα ακόμη νόμισμα άγνωστης χρονολογίας! Μαζί τους είχαν έναν ανιχνευτή μετάλλων, που δεν άφηνε αμφιβολία ότι έκαναν παράνομες ανασκαφές με ένα μηχάνημα έργων το οποίο βρέθηκε στο σημείο.

Στο σπίτι του 58χρονου κατασχέθηκε και μία κυνηγετική καραμπίνα για την οποία δεν είχε νόμιμη άδεια κατοχής. Έτσι, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Τρίπολης στον οποίο παραπέμφθηκαν  του άσκησε δίωξη και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, εκτός από την κοινή με τον 55χρονο για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων. Το αυτοκίνητο των επίδοξων «Ιντιάνα Τζόουνς», το μηχάνημα έργων και ο ανιχνευτής μετάλλων κατασχέθηκαν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα