Αρχίζει σήμερα ο στρατηγικός διάλογος Ελλάδας-ΗΠΑ

Με συνάντηση Πομπέο – Κατρούγκαλου στην Ουάσινγκτον γίνεται σήμερα έναρξη του στρατηγικού διαλόγου ΗΠΑ – Ελλάδας. Ο διάλογος θα ξεκινήσει σήμερα το πρωί στις 10 πμ (τοπική ώρα) και θα περιλαμβάνει έξι θεματικές ενότητες. Στις 4 το απόγευμα θα υπάρξει διμερής συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου με τον Αμερικανό ομόλογο του Μάικ Πομπέο.

Επιπλέον, ο κ. Κατρούγκαλος θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένη συνάντηση με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου, Τζόν Μπόλτον. Την Παρασκευή, ο κ. Κατρούγκαλος θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με φορείς της επιχειρηματικότητας, με αντικείμενο συζήτησης την προσέλκυση επενδύσεων σε τομείς όπως η ενέργεια, η ψηφιακή τεχνολογία και η καινοτομία, ενώ θα μιλήσει και σε κλειστή εκδήλωση της δεξαμενής σκέψης «American Enterprise Institute».

Η ολοκλήρωση του στρατηγικού διαλόγου θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση ενός κοινού ανακοινωθέντος που θα καταγράφει λεπτομερέστερα όλες τις συζητήσεις που διεξήχθησαν. Το συγκεκριμένο ανακοινωθέν αναμένεται ότι θα επικεντρώνεται στο μέλλον και θα μιλάει για τους τομείς και τις συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες οι δύο χώρες μπορούν να προχωρήσουν.

«Νομίζω ότι αυτό που αναζητούμε είναι περιοχές συνεργασίας όπου βλέπουμε αμοιβαίο όφελος… Το κάνουμε μαζί γιατί μας ωφελεί και τους δύο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αναλυτικά οι 6 θεματικές ενότητες του στρατηγικού διαλόγου:

– Περιφερειακή Πολιτική και Οικονομία
– Άμυνα και Ασφάλεια
– Κράτος Δικαίου και Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας
– Εμπόριο-Επενδύσεις και Καινοτομία
– Ενεργειακή Συνεργασία
– Επαφές των Πολιτών

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα