Αρχίζει η ηλεκτρονική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει τη θέσπιση ηλεκτρονικής διεξαγωγής της αξιολόγησης των υπαλλήλων και των προϊσταμένων οργανικών μονάδων, η οποία διενεργείται μέσω ειδικής πλατφόρμας που εντάσσεται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με την ίδια τροπολογία, επανακαθορίζεται η διαδικασία αξιολόγησης (ορισμός αξιολογητών, συμπλήρωση των εκθέσεων αξιολόγησης) και, ειδικότερα για το έτος 2017, παρέχεται η εξουσιοδότηση για τον καθορισμό με υπουργική απόφαση, του χρονικού διαστήματος κατά το οποίο διενεργείται η αξιολόγηση, καθώς και των επιμέρους φάσεων της.

Αναλυτικά με την τροπολογία, τροποποιούνται συγκεκριμένες διατάξεις του ν.4369/2016, σχετικά με τη διαδικασία αξιολόγησης των υπαλλήλων του Δημοσίου Τομέα και συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων:

-Θεσπίζεται η ηλεκτρονική διεξαγωγή της διαδικασίας αξιολόγησης των υπαλλήλων και των προϊσταμένων οργανικών μονάδων, η οποία διενεργείται μέσω ειδικής πλατφόρμας, που εντάσσεται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου.

-Επανακαθορίζεται η διαδικασία αξιολόγησης (ορισμός αξιολογητών, συμπλήρωση των εκθέσεων αξιολόγησης) και, ειδικότερα για το έτος 2017, παρέχεται η εξουσιοδότηση για τον καθορισμό, με υπουργική απόφαση, του χρονικού διαστήματος, κατά το οποίο διενεργείται η αξιολόγηση, καθώς και των επιμέρους φάσεων αυτής.

-Με υπουργική απόφαση, καθορίζεται η μορφή και το περιεχόμενο του ανώνυμου ερωτηματολογίου αξιολόγησης των προϊσταμένων από τους υφισταμένους, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια εφαρμογής της διαδικασίας αξιολόγησης.

-Επανακαθορίζεται η διαδικασία της συμβουλευτικής συνέντευξης μεταξύ του αξιολογούμενου υπαλλήλου και του άμεσου ιεραρχικά προϊσταμένου αυτού.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα