Αρχίζει εργασίες το 2o ετήσιο συνέδριο του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών

Αρχίζει σήμερα το δεύτερο ετήσιο συνέδριο του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών, την έναρξη των εργασιών του οποίου θα κηρύξει στις 17.30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Στο συνέδριο, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 5 Μαρτίου, θα παρευρεθούν 250 και πλέον προσωπικότητες για να συζητήσουν 41 θέματα που απασχολούν την πορεία του κόσμου, της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πολύ-συνέδριο το οποίο πραγματοποιείται σε 3 διαφορετικούς χώρους.
Ειδικά την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν παράλληλες συνεδρίες σε 5 αίθουσες ενώ αρκετές είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο του Φόρουμ.

Θα συμμετάσχουν ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνών οργανισμών, σημαντικά think-tank του εξωτερικού, νυν και πρώην Υπουργοί, πρώην Πρωθυπουργοί και πολύ σημαντικοί εκπρόσωποι της εγχώριας και διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας.

Μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχουν υπουργοί της κυβέρνησης, στελέχη πρώτης γραμμής της αντιπολίτευσης, επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υψηλόβαθμα στελέχη παγκόσμιων φορέων όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Ευρωπαϊκός ΣΔΟΕ (OLAF) και επικεφαλής διεθνών δεξαμενών σκέψης με μεγάλη επιρροή.

Στη συνάντηση θα συζητηθούν 20 καίρια ζητήματα, από τις αλλαγές στη διεθνή γεωπολιτική ισορροπία ισχύος και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ως τα Συνταγματικά διλήμματα και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα