Αρχίζει αύριο στη Ρόδο η Διάσκεψη για την ασφάλεια και την σταθερότητα στη ΝΑ Μεσόγειο

Με την συμμετοχή εκπροσώπων από 25 χώρες και διεθνείς οργανισμούς αρχίζει αύριο η τρίτη Διάσκεψη της Ρόδου για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Βασικός στόχος της είναι η αναζήτηση νέων τρόπων ενίσχυσης της περιφερειακής συνεργασίας σε ποικίλους τομείς προς όφελος των λαών της περιοχής.

Στο πλαίσιο της αυριανής πρώτης συνεδρίασης οι συμμετέχοντες θα εστιάσουν στην εξέταση των γεωπολιτικών προκλήσεων στην περιοχή. Η δεύτερη θα αφορά τη συζήτηση για τη διαμόρφωση μίας νέας δομής ασφαλείας στην περιοχή, ενώ η τρίτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και θα εστιάσει στην αναζήτηση τρόπων συνεργασίας σε θέματα ψηφιακής οικονομίας, υπό το συντονισμό του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά.

Στη διάσκεψη θα λάβουν μέρος αξιωματούχοι από τον ΟΗΕ, τον Αραβικό Σύνδεσμο, και το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, ενώ μαζί με τις συμμετέχουσες χώρες (Ελλάδα, Ιράκ, Παλαιστίνη, Ομάν, Κύπρος, Βουλγαρία, Αλβανία, Αίγυπτος, Λίβανος, Αλγερία, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία, Λιβύη, Κροατία, Ιορδανία, Κατάρ, Τυνησία, Μαρόκο) έχουν προσέλθει ως παρατηρητές και το Βιετνάμ, η Κολομβία και η Ινδονησία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα