Αρχίζει από σήμερα Τρίτη να λειτουργεί το πολιτικό περίπτερο στα Εξάρχεια

Ξεκινά από σήμερα Τρίτη το απόγευμα την λειτουργία το πολιτικό περίπτερο στην πλατεία Εξαρχείων.

Πρόκειται για το κοντέινερ που τοποθετήθηκε το πρωί της 8ης Απριλίου (μέχρι τώρα παρέμενε κλειστό) από τα μέλη της «Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων» η οποία ως προς τους σκοπούς της ενέργειας της είχε πει σε ανακοίνωση της ότι είναι ένα πολιτικό περίπτερο που απευθύνεται σε όλα τα εκδοτικά εγχειρήματα και τους ανθρώπους που αγαπούν την πλατεία και αγωνίζονται για την δουν επιτέλους βιώσιμη για τους κατοίκους της.

Ένα «πολιτικό περίπτερο» που χωράει όσους και όσες ακόμη και εάν διαφωνούν με επιμέρους σχεδιασμούς ή πρακτικές του αγώνα στέκονται δίπλα έστω και σιωπηρά σε όσους συνεχίζουν να μάχονται για τη γειτονιά των Εξαρχείων.

Το «πολιτικό περίπτερο» επιθυμούμε να συμβάλει στην πολιτιστική και πολιτική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου ως όχημα για τη ριζοσπαστικοποίηση και τη συγκρότηση αγωνιστικής πολιτικής κουλτούρας. Επιδιώκουμε να αποτελέσει σημείο αναφοράς της νεολαίας και της αγωνιζόμενης γειτονιάς μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, συζητήσεων, δράσεων και παρεμβάσεων που θα πραγματοποιούνται την ώρα λειτουργίας του. Βασική επιδίωξη του «πολιτικού περιπτέρου» αποτελεί η παρουσία συντρόφων/-ισσών στην πλατεία, η εδαφικοποίηση δηλαδή της παρουσίας ενός αγωνιστικού πληθυσμού στον δημόσιο χώρο και οι δυναμικές που θα γεννήσει αυτή η νέα σύνθεση της ανθρωπογεωγραφίας.»

Το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα στο Athens.Indymedia.org αναρτήθηκε ανακοίνωση από την «Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων» με την οποία έκανε γνωστό ότι στις 18/4 «στις 17:00, ανοίγει για πρώτη φορά το πολιτικό περίπτερο στην πλατεία Εξαρχείων και συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή της παιδικής χαράς. Ενάντια στις μαφίες, την κρατική καταστολή και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Για τα Εξάρχεια της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ταξικής αυτοοργάνωσης»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα