«Αρρώστησε» η Wall Street με τον Τραμπ

Σε αρνητικό έδαφος οι αμερικανικές μετοχές, με τον Νasdaq να διαγράφει τις αρχικές απώλειες, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να επανεξετάζουν τις προοπτικές της φιλόδοξης οικονομικής ατζέντας του Ντόναλντ Τραμπ μετά το «ναυάγιο» του νομοσχεδίου για την υγεία.

O Dow Jones υποχωρεί 0,15% μονάδες στις 20.564 μονάδες. Ο βιομηχανικός δείκτης βρέθηκε νωρίτερα 700 μονάδες κάτω από τα ιστορικά υψηλά του Μαρτίου και οδεύει για το μεγαλύτερο σερί πτωτικών συνεδριάσεων από το 2011.

Ο Nasdaq κινείται 0,2 υψηλότερα στις 5.841 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,06% στις 2.342 μονάδες.

Την Παρασκευή, ο Τραμπ ζήτησε από τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, να αποσύρει το νομοσχέδιο για την υγεία, καθώς δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες ψήφοι για την έγκρισή του.

«Οι επενδυτές έχουν σοβαρές αμφιβολίες κατά πόσον το επιθετικό στυλ του προέδρου θα έχει αποτέλεσμα στην Ουάσιγκτον» υποστηρίζει η Κάθλιν Μπρουκς, υπεύθυνη έρευνας στη City Index.

«Οι αγορές ίσως αντιδρούν κάπως υπερβολικά, όπως το έκαναν στο τέλος της περσινής χρονιάς με το ράλι μετά την εκλογική νίκη Τραμπ. Πράγματι οι αγορές τείνουν να αντιδρούν υπερβολικά και να προεξοφλούν το χειρότερο ή το καλύτερο σενάριο» σημειώνει αναλυτής της Forex.com

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο «βουτάει» έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. To δολάριο «βουτάει» 1% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0895 δολάριο/ευρώ.

Ο δείκτης ICE Dollar Index, ο οποίος καταγράφει τις κινήσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων, υποχωρεί 0,6% στις 99,08 μονάδες. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης διολίσθησε ως και τις 99,04 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,95% στα 47,50 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός ενισχύεται 0,77%, στα 1.261 δολάρια ανά ουγγιά, το υψηλότερο επίπεδο τον τελευταίο μήνα.

Ράλι πραγματοποιούν τα αμερικανικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, «βουτάει» έξι μονάδες βάσης στο 2,35%.

Στο ταμπλό, μεγάλη πτώση σημειώνουν οι τραπεζικές μετοχές. Η μετοχή της Morgan Stanley υποχωρεί 4,5%, της Bank of America 3,2% και της Goldman Sachs 3%.

euro2day.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα