Αρνητικό πρόσημο στις ευρωαγορές

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις τελευταίες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων εν αναμονή της συνάντησης του προέδρου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν στο Βιετνάμ.

Η δεύτερη συνάντηση των δύο αντρών έχει στόχο την ενίσχυση των σχέσεων των δύο κρατών, σε συνδυασμό με την προσπάθεια για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Ενόψει της σημερινής συνάντησης ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να ακμάσει εάν εγκαταλείψει τα πυρηνικά, προσθέτοντας ότι η δυναμική είναι “φανταστική”.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί σε ποσοστό 0,4% στις 372,31 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει μικρές απώλειες 0,3% στις 11.503,42 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει επίσης 0,3% στις 11.503,03 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί σε ποσοστό 0,5% στις 7.114,80 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει οριακές μεταβολές, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,3%.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν παράλληλα οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve στο αμερικανικό Κογκρέσο. Ο Ζερόμ Πάουελ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, σημειώνοντας ότι περιμένει να συνεχίσει να αναπτύσσεται με ισχυρό ρυθμό, ενώ για τα επιτόκια ανέφερε ότι η Fed μπορεί να κάνει υπομονή φέτος καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν αδύναμες.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Bayer AG ανακοίνωσε ζημιές για το δ΄ τρίμηνο, καθώς τα αποτελέσματα της επιβαρύνθηκαν από απομειώσεις στα τμήματα προϊόντων υγείας καταναλωτή και φαρμακευτικών καθώς και από έκτακτα στοιχεία από την εξαγορά της Monsanto.

Ειδικότερα, ο γερμανικός κολοσσός ανακοίνωσε ζημιές μετά φόρων ύψους 3,92 δισ. ευρώ σε σύγκριση με κέρδη 148 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 11,06 δισ. ευρώ από 8,60 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα