Αρνητικό πρόσημο στις ευρωαγορές

Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ιταλική πολιτική σκηνή μετά την ανακοίνωση των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας ότι κατέληξαν σε συμφωνία για την επόμενη κυβέρνηση.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με μικρές απώλειες 0,05% στις 392,19 μονάδες.

Ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,3% στις 24.221,47 μονάδες.

Η Ιταλία – η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης – παραμένει στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών μετά την ανακοίνωση του Κινήματος των 5 Αστέρων και της Λίγκας ότι κατέληξαν σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Η νέα κυβέρνηση – η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες – έρχεται μετά από δύο μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων και πολιτικού αδιεξόδου στην Ιταλία.

Στο ταμπλό, ο γερμανικός DAX 30 έχασε 0,2% διολισθαίνοντας στις 12.977,71 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,02% στις 5.540,68 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε σε ποσοστό 0,2% κλείνοντας στις 7.710,98 μονάδες.

Στο μεταξύ, ο τίτλος της IWG PLC σημείωσε ράλι 23% σήμερα μετά την ανακοίνωση της εταιρείας παροχής επαγγελματικών χώρων ότι την έχει προσεγγίσει η Lone Star, ενώ έχει επίσης δεχτεί δύο ξεχωριστές προτάσεις από τις Starwood Capital και TDR Capital για μια πιθανή εξαγορά.

Από την πλευρά της η EDP-Energias de Portugal SA σημείωσε άλμα 9,3% μετά την ανακοίνωση της China Three Gorges Corp. την Παρασκευή ότι σχεδιάζει να προσφέρει €9,07 δισ. για την εξαγορά του 77% της εταιρείας που δεν κατέχει ήδη.

Στον αντίποδα, η ολλανδική ABN AMRO Group NV σημείωσε βουτιά 6% μετά την ανακοίνωση της τράπεζας ότι τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν λόγω ζημιών από απομειώσεις ύψους €208 εκατ.

Μεγάλες απώλειες 2,4% γνώρισε εξάλλου η Airbus SE μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι ο οικονομικός διευθυντής Harald Wilhelm αποφάσισε να αποχωρήσει από την εταιρεία το 2019.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα