Αρνητικό πρόσημο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Παρασκευής στον απόηχο των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν τη διήμερη σύνοδο στις Βρυξέλλες με το Brexit και το προσφυγικό στην κορυφή της ατζέντας.

Η ΕΚΤ κράτησε χθες αμετάβλητα τα επιτόκια της, με τον πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας Mario Draghi να εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία της οικονομικής επέκτασης στην Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι έχει ξεπεράσει τις αρχικές προβλέψεις. Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της ΕΚΤ διαβεβαίωσε τις αγορές ότι η κεντρική τράπεζα δεν σχεδιάζει να αλλάξει την στρατηγική της καθώς υπάρχει ακόμα δρόμος για να επανέλθει ο πληθωρισμός πιο κοντά στον στόχο του 2%.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,2% στις 388,16 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει απώλειες 0,3% στις 13.034,70 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,4% στις 5.337,25 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει μικρές απώλειες 0,1% στις 7.440,12 μονάδες.

Το κλίμα σήμερα επιβαρύνει και η αβεβαιότητα για τις προοπτικές της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ. Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές έχουν εκφράσει αντιρρήσεις στο σχέδιο, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για το μέλλον της φορολογικής αναμόρφωσης.

Οι επενδυτές θα περιμένουν παράλληλα τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Ευρωζώνης τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα