Αρνητικό πρόσημο στα ασιατικά χρηματιστήρια

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται οι ασιατικές αγορές την Πέμπτη καθώς η αισιοδοξία για την πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας έχει αρχίσει να ξεθωριάζει.
Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 υποχωρεί σε ποσοστό 0,65% στις 21.456,01 μονάδες.
Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί σε ποσοστό 0,7%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%.
Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημειώνει μικρά κέρδη 0,3%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας καταγράφει πτώση 0,45%.
Στο Τόκιο ο τίτλος της Renesas Electronics σημειώνει βουτιά σχεδόν 15% εν μέσω αναφορών ότι η εταιρεία θα περιορίσει την παραγωγή της για περίοδο δύο μηνών λόγω της υποχώρησης της ζήτησης από την Κίνα.
Το επιφυλακτικό κλίμα στην Ασία ακολουθεί τις χθεσινές απώλειες στη Wall Street, με την αμερικανική αγορά να συμπληρώνει τρεις διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις καθώς τα τελευταία απογοητευτικά μάκρο και η αβεβαιότητα στο εμπόριο επιβαρύνουν την επενδυτική ψυχολογία.
Οι επενδυτές ελπίζουν πάντως ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη θα καταφέρουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το εμπόριο. Η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί σε σύνοδο κορυφής των ηγετών των δύο χωρών Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ στα τέλη του Μαρτίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα