Αρνητικό πρόσημο για τους ασιατικούς δείκτες

Με αρνητικό πρόσημο κινήθηκαν στην πλειονότητά τους οι ασιατικοί δείκτες, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στη συνεδρίαση της Federal Reserve που ξεκινάει σήμερα, ενώ οι αποφάσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ ανακοινώνονται αύριο.

Πρόκειται για μία εβδομάδα, κατά την οποία πρωταγωνίστριες θα είναι οι τρεις από τις πέντε μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου (Fed, ΕΚΤ, BoE), οι οποίες θα χαράξουν τη νομισματική τους πολιτική.

H Fed αναμένεται να ανακοινώσει μία νέα αύξηση επιτοκίων (0,25%), σε μία τελευταία κίνηση σύσφιξης πριν εκπνεύσει το 2017. Άλλωστε και για το 2018 η τράπεζα στοχεύει σε 3 ή 4 αυξήσεις των επιτοκίων της.

Ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε κατά 0,32%, ενώ ο κλάδος της ενέργειας είδε σήμερα σημαντικά κέρδη, με την Inpex να ενισχύεται κατά 3,5%.

Στην Κορέα, ο Kospi έχασε 0,42%, ενώ στον αντίποδα στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά 0,25%, με τις μετοχές της ενέργειας να κερδίζουν 1,25% χάρη στην άνοδο του πετρελαίου.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχώρησε κατά 0,57% και στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite έχασε 1,24% και ο Shenzhen Composite σημείωσε πτώση 0,97%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα