Αρνητικό κλίμα στη Wall Street μετά τα πρώτα αποτελέσματα

Με μικρές απώλειες κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τρίτης καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα.

Η προσοχή των επενδυτών αναμένεται να παραμείνει προσηλωμένη στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων τριμήνου καθώς περισσότερες από 60 εταιρείες του S&P 500 γνωστοποιούν τα οικονομικά τους μεγέθη μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η Netflix άνοιξε την αυλαία των αποτελεσμάτων, ανακοινώνοντας χθες το βράδυ καλύτερα των εκτιμήσεων οικονομικά μεγέθη, ενώ οι Harley-Davidson Inc. και Goldman Sachs Group Inc δεν κατάφεραν σήμερα να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 50,95 μονάδες (-0,24%) διολισθαίνοντας στις 21.575,11 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq υποχωρεί 2,57 μονάδες (-0,05%) στις 6.311,10 μονάδες, ενώ ο S&P 500 χάνει 4,35 μονάδες (-0,17%) στις 2.454,91 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones μόνο τέσσερις κινούνται με θετικό πρόσημο και 26 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Procter & Gamble στα 88,33 δολ. με άνοδο 0,78 δολ. ή σε ποσοστό 0,89% και ακολουθούν η Visa στα 97,19 δολ. με κέρδη 0,41% και η Nike στα 57,87 δολ. με άνοδο 0,14%.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η UnitedHealth Group (-0,93%), η Goldman Sachs Group (-0,71%) και η Cisco Systems (-0,63%).

Στο ταμπλό η Netflix σημειώνει άλμα άνω του 8% σε νέο ιστορικό υψηλό καθώς ο κολοσσός της ψυχαγωγίας ανακοίνωσε αύξηση κερδών και εσόδων για το τελευταίο τρίμηνο.

Στον αντίποδα, η Harley-Davidson χάνει πάνω από 10% καθώς η κατασκευάστρια μοτοσυκλετών έδωσε συντηρητικές προβλέψεις για το σύνολο του έτους, αν και ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη για το β΄ τρίμηνο.

Από τον τραπεζικό κλάδο η Goldman Sachs ανακοίνωσε αύξηση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο, ωστόσο τα έσοδα υποχώρησαν αν και ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Από την πλευρά της η Bank of America ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, ωστόσο τα έσοδα από το trading σημείωσαν βουτιά.

Η UnitedHealth Group Inc. ανακοίνωσε τριμηνιαία κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, ενώ οι πωλήσεις επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις. Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα κέρδη της Johnson & Johnson, ωστόσο οι πωλήσεις δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Στα μάκρο της ημέρας, πτώση 0,2% κατέγραψαν οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ τον Ιούνιο σε σχέση με το περασμένο έτος, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση ανέμεναν μείωση των τιμών κατά 0,3%. Συνολικά κατά το περασμένο έτος, οι τιμές εισαγωγών έχουν σημειώσει άνοδο 1,5%.

Οι χαμηλότερες τιμές καυσίμων ήταν αυτές που οδήγησαν στην πτώση του Ιουνίου. Εκτός των πετρελαιοειδών, οι τιμές εισαγωγών σημείωσαν άνοδο 0,1% τον περασμένο μήνα και σημείωσαν άνοδο 1,4% σε σχέση με το περασμένο έτος.

Στην Ουάσινγκτον οι ηγέτες των Ρεπουμπλικανών το βράδυ της Δευτέρας αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια για την ακύρωση και αντικατάσταση της νομοθεσίας του προέδρου Ομπάμα για την υγεία, γνωστό ως Obamacare. Ο πρόεδρος Τραμπ είχε υποσχεθεί προεκλογικά να καταργήσει το Obamacare, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει ικανό αριθμό ψήφων πατά το γεγονός ότι οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν και τα δύο σώματα στο Κογκρέσο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα