Αρνητικές τάσεις στις ευρωαγορές

Αρνητικές τάσεις επικρατούν στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed και τη συνεχιζόμενη εμπορική διένεξη ΗΠΑ – Κίνας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρεί 0,2% στις 384,11 μονάδες, με την πλειονότητα των επιμέρους κλαδικών δεικτών να βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος. Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 0,37% στις 12.340,83 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι είναι επίσης στο κόκκινο, καταγράφοντας απώλειες 0,07% στις 5.509,01 μονάδες και ο FTSE στο Λονδίνο υποχωρεί 0,08% στις 7.504 μονάδες.

Τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να επηρεάσει η απόφαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, στο εύρος του 2% με 2,25%. Παράλληλα, η Fed έστειλε σήμερα για άλλη μία αύξηση επιτοκίων έως το τέλος του χρόνου.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι εμπορικές διενέξεις των ΗΠΑ με άλλες μεγάλες οικονομίες. Στις τελευταίες εξελίξεις στο ανοιχτό μέτωπο με το Πεκίνο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την Κίνα ότι προσπαθεί να αναμειχθεί στις επερχόμενες ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές τον Νοέμβριο. Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι η Κίνα δεν θέλει το Ρεπουμπλικανικό κόμμα να πάει καλά σε αυτές, λόγω της πρόσφατης διαμάχης με την κυβέρνησή του για τα ζητήματα του εμπορίου.

Το Πεκίνο ωστόσο απάντησε πως δεν “εισβάλλει” στις εσωτερικές υποθέσεις καμιάς χώρας.

Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τον Καναδά ότι κινείται αργά στις συζητήσεις αναφορικά με τη μεταρρύθμιση της NAFTA. Μάλιστα, απείλησε τη χώρα με την επιβολή δασμών.

Στα ραντάρ των επενδυτών εξακολουθούν παράλληλα να βρίσκονται οι εξελίξεις γύρω από το Brexit.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα