Αρνητικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα νεότερα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και να αφομοιώνουν τις αποφάσεις της Federal Reserve.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 χάνει 0,27%, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,31%, ο γαλλικός CAC χάνει 0,30% και ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση της τάξης του0,09%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX χάνει 0,21% και ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,31%.

Ειδικότερα, οι επενδυτές αφομοιώνουν την απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, μια κίνηση που ήταν ευρέως αναμενόμενη. Η Κεντρική Τράπεζα σημείωσε ότι ο πληθωρισμός αρχίζει να επιταχύνει.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής, η επιτροπή χάραξης πολιτικής ανέφερε “πως ο γενικός πληθωρισμός αλλά και δομικός πληθωρισμός που εξαιρεί τις τιμές ενέργειας και τροφίμων κινούνται κοντά προς το 2%”. Υπήρχε, λοιπόν, μια αναθεώρηση από τη συνεδρίαση του Μαρτίου, όταν η επιτροπή είχε σημειώσει πως οι δείκτες παραμένουν κάτω από 2%.

Οι μετοχές της Logitech ενισχύονται περισσότερο από 6%, προσπαθώντας να δώσουν ώθηση στα ευρωπαϊκά ταμπλό, αφού ανακοίνωσε ότι ίσως υπάρξει αύξηση των μεγεθών της. Ωστόσο, η Adidas χάνει 2% μετά τα αποτελέσματα α’ τριμήνου.

Στην Ασία, με μικτά πρόσημα κινήθηκαν οι δείκτες, με τις μετοχές στην Ιαπωνία να βρίσκονται σε τετραήμερη ανάπαυλα. Στην Κίνα ο Shanghai Composite σημείωνε άνοδο 0,52% ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng έχανε 1,47%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα