Αρνητικές οι τάσεις στην Ευρώπη με το ενδιαφέρον εστιασμένο σε πολλαπλά μέτωπα

Αρνητικές τάσεις κυριαρχούν σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το ενδιαφέρον των επενδυτών να διασκορπίζεται σε πολλά μέτωπα, όπως τα εταιρικά αποτελέσματα, η περιοδεία Τραμπ στην Ασία και οι εξελίξεις στην Σαουδική Αραβία.

Ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0.04%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει απώλειες 0.33%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax υποχωρεί κατά 0,18%, ο γαλλικός CAC σημειώνει απώλειες 0.29% και ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί οριακά κατά 0.05%. Στην Ελβετία ο SMI χάνει 0.07%.

Αρνητικά πρόσημα και στην περιφέρεια, όπου ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί κατά 0.19%, ο ισπανικός IBEX σημειώνει απώλειες της τάξης του 0.66%, ενώ μόνο ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται οριακά κατά 0.02%.

Παρά τα αρνητικά πρόσημα, οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου συγκεντρώνουν υψηλά κέρδη σήμερα , καθώς η τιμή του πετρελαίου εκτοξεύεται στα 56 δολάρια το βαρέλι στον απόηχο των εξελίξεων στην Σαουδική Αραβία, μετά τις διώξεις μελών της βασιλικής οικογένειας, υπουργών και επιχειρηματιών από τη νέα επιτροπή κατά της διαφθοράς.

Στο μεταξύ, Σαουδάραβας πρίγκιπας σκοτώθηκε χθες κατά τη συντριβή ελικοπτέρου στο νότιο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, κοντά στα σύνορα με την Υεμένη, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Ikhbariya.

Στα νέα της Ευρώπης, ο κεντροδεξιός συνασπισμός του Silvio Berlusconi φαίνεται πως θα κερδίσει τις εκλογές στην Σικελία, γεγονός που αποτελεί μια πρώτη ένδειξη για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το πρώτο εξάμηνο του 2018 στην Ιταλία, όπως μεταδίδει το Reuters.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που πραγματοποιεί επίσημη περιοδεία στην Ασία, έφθασε στην Ιαπωνία υπερασπιζόμενος τη σκληρή ρητορική του έναντι της Βόρειας Κορέας και τονίζοντας ότι οι συνομιλίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Πιονγκγιάνγκ θα κυριαρχήσουν στις επαφές που θα έχει με τους ηγέτες άλλων κρατών της Ασίας κατά τη διάρκεια της δωδεκαήμερης περιοδείας του στην περιοχή, όπου η ένταση έχει κλιμακωθεί εξαιτίας των βορειοκορεάτικων δοκιμών πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα