Αρνητικές οι τάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή καθώς επιστρέφει και πάλι η ανησυχία για την κλιμάκωση της εμπορικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ – Κίνας μετά την πρωτοβουλία του προέδρου Τραμπ να ζητήσει την επιβολή πρόσθετων δασμών ύψους 100 δισ. δολ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι “έδωσε εντολή στο αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου” να αρχίσει να μελετά την επιβολή επιπρόσθετων δασμών, αξίας 100 δισ. δολ. σε βάρος της Κίνας.

Αυτό οφείλεται στα “άδικα αντίποινα της Κίνας” για προηγούμενες ενέργειες των ΗΠΑ, πρόσθεσε.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει μικρές απώλειες 0,3%, ενώ ο ευρύτερος Topix υποχωρεί σε ποσοστό 0,2%.

inRead Advertisement by VIDADS since 2011
Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κερδίζει 0,8%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai χάνει 0,2% και ο Shenzhen υποχωρεί 0,7%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχωρεί 0,5%. Ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας σημείωσε άνοδο 0,35%, ενώ στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ουσιαστικά αμετάβλητος.

Η ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου οδήγησε σε αρνητικό έδαφος και τα futures των δεικτών της Wall Street μετά το ανοδικό τους κλείσιμο την Πέμπτη. Αυτή την ώρα τα futures του βιομηχανικού Dow Jones χάνουν πάνω από 250 μονάδ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα