Αρνητικά τα πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται σήμερα τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις απώλειες του τεχνολογικού κλάδου χθες στις ΗΠΑ να ασκεί πιέσεις στην επενδυτική διάθεση παρά τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με απώλειες 0.61%, ενώ πτώση 1.5% και 0.91% καταγράφουν οι ASX 200 στην Αυστραλία και New Zealand στη Νέα Ζηλανδία, αντίστοιχα.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε σήμερα την παραίτηση της υπουργού Άμυνας, Τομόμι Ινάντα μετά το σκάνδαλο συγκάλυψης της καταγραφής των ημερήσιων δραστηριοτήτων των ιαπωνικών στρατιωτικών δυνάμεων, που υπηρετούν υπό τον ΟΗΕ, στο Νότιο Σουδάν.

Μικτή εικόνα στην Κίνα, αφού ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0.1%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng χάνει 0.5%. Σημαντικές απώλειες 1.6% καταγράφει στο μεταξύ και ο Kospi στη Νότια Κορέα.

Στα μάκρο της ημέρας, το εγγεγραμμένο ποσοστό της ανεργίας στην Κίνα παρέμεινε κάτω του 4% για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως διατήρησε την ισχυρή τροχιά ανάπτυξης στο α΄ εξάμηνο του 2017.

Η ανεργία διαμορφώθηκε στο 3,95% στο τέλος Ιουνίου σε σχέση με το 3,97% στο τέλος Μαρτίου και έναντι του 4,05% το προηγούμενο έτος. Σε ετήσια βάση, η επίσημη ανεργία την τελευταία φορά που διαμορφώθηκε χαμηλότερα του 4% ήταν το 2001, όταν διαμορφώθηκε στο 3,6%.

Υπενθυμίζεται ότι με μικτές τάσεις έκλεισαν τελικά οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες την Πέμπτη, με τον τεχνολογικό κλάδο να “γυρίζει” αρνητικά, ενώ νωρίτερα σημείωνε σημαντικά κέρδη. Ωστόσο, ο Dow Jones έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα