Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Υποχώρηση σημειώνεται στις ευρωπαϊκές αγορές με τις πολιτικές εξελίξεις να βρίσκονται στο επίκεντρο των επενδυτών.
Συγκεκριμένα ο γερμανικός δείκτης Dax σημειώνει απώλειες 0,40% στις 11.238,35 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,51% στις 4.900,56 μονάδες και ο δείκτης του Λονδίνου χάνει 0,24% στις 6.794,64 μονάδες.
Στον ευρωπαϊκό νότο ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 επίσης υποχωρεί κατά 0,21% και ο ιταλικός κατά 0,42%.
Το επενδυτικό κοινό εστιάζει στις εμπορικές διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με την Κίνα καθώς αναμένεται ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων αυτή την εβδομάδα.
Η λήξη του shutdown έφερε ανακούφιση στους επενδυτές με τον Αμερικανό πρόεδρο ωστόσο να απειλεί με νέο shutdown αν το Κογκρέσο δεν συμφωνήσει να χρηματοδοτήσει το τείχος που έχει ζητήσει στα σύνορα με το Μεξικό.
Στην Ευρώπη οι επενδυτές εστιάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς αύριο Τρίτη, η Τερέζα Μέι θα θέσει σε ψηφοφορία το νέο σχέδιό της για το Brexit. Επίσης η Μέι διαβεβαίωσε κατ’ ιδίαν στελέχη της κυβέρνησής της ότι δεν σκοπεύει η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνει χωρίς προηγουμένως να έχει επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες για τους όρους, έγραψε η εφημερίδα The Sun την Κυριακή.
Σήμερα το βλέμμα είναι στραμμένο και στην ομιλία του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα