Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Τετάρτης καθώς παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Τα αδύναμα στοιχεία για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας που ανακοινώθηκαν στην αρχή της εβδομάδας – η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε 6,6% το 2018 εμφανίζοντας το χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από το 1990 – αναζωπύρωσαν τον προβληματισμό για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο αντίκτυπος της κινεζικής επιβράδυνσης φάνηκε και στα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Ιαπωνία τα οποία έδειξαν βουτιά των ιαπωνικών εξαγωγών κατά 3,8% τον Δεκέμβριο.

Την ίδια στιγμή, οι ανησυχίες για την πορεία των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας επανήλθαν στο προσκήνιο μετά από δημοσιεύματα ότι ο Λευκός Οίκος απέρριψε τη διεξαγωγή νέων προπαρασκευαστικών συνομιλιών με Κινέζους αξιωματούχους αυτή την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, ενόψει της επίσκεψης του αντιπροέδρου της Κίνας Λίου Χε στο τέλος του μήνα.

Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 χάνει 0,5% στις 353,11 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 0,5% στις 11.028,68 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,4% στις 4.825,91 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί σε ποσοστό 0,6% στις 6.854,68 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,5%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει μικρότερες απώλειες 0,2%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα