Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορες

Υποχωρούν από το υψηλό πενταμήνου τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην εξέλιξη των σινοαμερικανικών εμπορικών διαπραγματεύσεων, ενώ παρακολουθούν και το ζήτημα της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, καθώς υπάρχουν ελπίδες πως η πρωθυπουργός Μέι θα αναβάλλει το Brexit.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Κυριακή πως θα καθυστερήσει την αύξηση των δασμών στις κινεζικές εισαγωγές, ανέφερε όμως επίσης πως μια συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας «μπορεί να συμβεί σχετικά σύντομα, ή μπορεί να μην συμβεί καθόλου».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το euro2day.gr,  ανησυχία προκαλεί η αναζωπύρωση των εντάσεων μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν –που είναι πυρηνικές δυνάμεις- με τον δείκτη NSE και τη ρουπία να κινούνται πτωτικά.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,5% ενώ ο δείκτης Nikkei έκλεισε 0,37% χαμηλότερα στις 21.449 μονάδες.

Ουσιαστικά αμετάβλητος στις 2.961 μονάδες ο δείκτης Shanghai Composite, ενώ ο δείκτης CSI κατέγραφε απώλειες 0,55% στις 3.708 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,27% ο Kospi στις 2.226 μονάδες, κατά 0,71% ο Hang Seng στις 28.747 μονάδες και κατά 0,87% ο ASX στις 6.209 μονάδες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα