Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Αρνητικά πρόσημα επικρατούν και σήμερα στις ασιατικές αγορές, με εξαίρεση τον ιαπωνικό Nikkei που κατάφερε να ανακάμψει από την χριστουγεννιάτικη “βουτιά” του 5% τερματίζοντας σε θετικό έδαφος τις συναλλαγές της ημέρας.

Κλειστές παρέμειναν σήμερα οι αγορές σε Αυστραλία και Χονγκ Κονγκ λόγω της αργίας των Χριστουγέννων.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,89%, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο της τάξης του 1,12%. Χθες, άμεση αντανάκλαση στο χρηματιστήριο του Τόκιο είχαν οι βαριές απώλειες της Wall Street εν μέσω της νέας σφοδρής αντιπαράθεσης που άνοιξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με την ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα της χώρας του για το ζήτημα των επιτοκίων. Ο Nikkei βρέθηκε σε χαμηλό από τον Μάιο του 2017 μετά από πτώση 5%.

Αρνητικό το κλίμα σήμερα στην υπόλοιπη Ασία, με τον Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα να σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,41%, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα υποχώρησε κατά 1,31% υπό το βάρος των απωλειών της Samsung που υποχώρησε κατά 1,16%.

Στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί ελαφρώς στις 96,580 μονάδες έναντι του καλαθιού των βασικών διεθνών νομισμάτων, ενώ το ιαπωνικό γεν κινείται ανοδικά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα