Site icon The Indicator

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται την Παρασκευή τα ασιατικά χρηματιστήρια καθώς οι εμπορικές και ευρύτερες γεωπολιτικές ανησυχίες συνεχίζουν να επιβαρύνουν το επενδυτικό κλίμα.

Η πρόσφατη ανακοίνωση της Κίνας για την επιβολή νέων δασμών 25% σε αμερικανικά αγαθά αξίας $16 δισ. από τις 23 Αυγούστου, απαντώντας στην τελευταία κίνηση της Ουάσινγκτον στην εμπορική τους διένεξη, διαμορφώνει αρνητικό κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Την ίδια στιγμή, η ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας – για την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα στην επίθεση εναντίον του Skripal στο Ηνωμένο Βασίλειο – ενέτεινε τις γεωπολιτικές ανησυχίες.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε πτώση 1,3% παρά τα ισχυρά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την πορεία της ιαπωνικής οικονομίας. Τα στοιχεία έδειξαν ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη επεκτάθηκε κατά 1,9% σε ετήσια βάση το β΄ τρίμηνο του 2018, με οδηγό την ιδιωτική κατανάλωση, τις ισχυρές κεφαλαιουχικές δαπάνες και τη σταθερή ζήτηση από το εξωτερικό, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν την ανάπτυξη στο 1,3%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί σε ποσοστό 0,9% μετά από τέσσερις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite χάνει 0,3%, ενώ ο Shenzhen Composite κερδίζει 0,2%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχωρεί 0,9% με τον τίτλο της Samsung να σημειώνει βουτιά άνω του 3% στον απόηχο της παρουσίασης του νέου Galaxy Note.

Ο Strait Times της Σιγκαπούρης χάνει 1,3%, ενώ ο Taiex στην Ταιβάν υποχωρεί σε ποσοστό 0,4%. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε 0,3%.

Exit mobile version