Αρνητικά πρόσημα στην Ευρώπη

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ακολουθώντας τις απώλειες σε ΗΠΑ και Ασία, καθώς στις παγκόσμιες αγορές διαμορφώνεται κλίμα ανησυχίας για την πορεία των αμερικανικών επιτοκίων αυτό το έτος.

Η δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve χθες το βράδυ επανέφερε την νευρικότητα στην αμερικανική αγορά, με τους δείκτες να χάνουν τα κέρδη τους σε ένα νέο sell-off την τελευταία ώρα των συναλλαγών.

Οι επενδυτές ερμήνευσαν τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιανουαρίου ως σήμα για περισσότερες αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων το 2018. Τα πρακτικά έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας περιμένουν ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη φέτος λόγω της δημοσιονομικής ώθησης στην οικονομία από τις φοροελαφρύνσεις της κυβέρνησης Τραμπ.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,8% στις 377,91 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί 0,9% στις 12.357,45 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,6% στις 5.271,36 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,9% στις 7.212,43 μονάδες.

Ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,6%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί σε ποσοστό 0,5%.

Την προσοχή των επενδυτών συγκεντρώνουν παράλληλα οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο τίτλος της Barclays σημειώνει άλμα άνω του 5% μετά την ανακοίνωση της βρετανικής τράπεζας ότι σχεδιάζει να υπερδιπλασιάσει το μέρισμα της το επόμενο έτος.

Στον αντίποδα, η Deutsche Telekom χάνει 2,8% στον απόηχο των αποτελεσμάτων του δ΄ τριμήνου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα