Αρνητικά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη καθώς τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ δεν κατάφεραν να αμβλύνουν τις ανησυχίες για μια νέα σύγκρουση ΗΠΑ-Κίνας μετά από δημοσίευμα ότι οι αμερικανικές αρχές έχουν ξεκινήσει νέα έρευνα στην κινεζική Huawei.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει μικρές απώλειες 0,2% στις 20.402,27 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει πτώση 0,5%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί σε ποσοστό 0,4%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P ASX 200 ενισχύεται σε ποσοστό 0,3%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει οριακά κέρδη 0,05%, ενώ ο δείκτης Taiwan στην Ταιβάν κερδίζει 0,3% και ο STI στη Σιγκαπούρη χάνει 0,5%.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον έχει στραφεί τις τελευταίες ημέρες μακριά από τις εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας καθώς έχει ξεκινήσει στις ΗΠΑ η περίοδος των εταιρικών αποτελεσμάτων. Την Τετάρτη τα αποτελέσματα τριμήνου των τραπεζικών κολοσσών Goldman Sachs και Bank of America ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οδηγώντας σε ανοδικό έδαφος τους δείκτες της αμερικανικής αγοράς.

Ωστόσο, ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal, ότι οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα στην κινεζική Huawei Technologies Ltd. για το ενδεχόμενο να έχει κλέψει απόρρητα στοιχεία από αμερικανικές εταιρείες όπως η T-Mobile επανέφερε στο προσκήνιο τις ανησυχίες για τον κίνδυνο οι δύο υπερδυνάμεις να βρεθούν και πάλι σε τροχιά σύγκρουσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η έρευνα ακολουθεί τις μηνύσεις που έχουν υποβληθεί κατά της Huawei, ενώ σύντομα μπορεί να απαγγελθούν κατηγορίες.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ενώ οι δύο πλευρές προσπαθούν να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό πριν την προθεσμία της 1ης Μαρτίου όταν λήγει η περίοδος ανακωχής που συμφώνησαν οι ηγέτες των δύο χωρών τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα