Αρνητικά πρόσημα και στις ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες έχοντας λάβει την “σκυτάλη” των απωλειών από την Wall Street και την Ασία, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει στραμμένο στις εξελίξεις γύρω από την Ιταλία και το Brexit.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,4%, με όλους τους σημαντικούς δείκτες σε αρνητικό έδαφος, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,55%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax υποχωρεί κατά 0,76%, ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει απώλειες ύψους 0,34% και ο γαλλικός CAC υποχωρεί κατά 0,55%.

Στην περιφέρεια, πτώση 0,33% σημειώνει ο ισπανικός IBEX, κατά 0,13% υποχωρεί ο ιταλικός FTSE MIB, ενώ ο πορτογαλικός PSI χάνει 0,21%.

Στο μέτωπο των πολιτικών εξελίξεων, το Brexit εξακολουθεί να απασχολεί τους επενδυτές, καθώς η κυβέρνηση Μέι βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά την σειρά παραιτήσεων που πυροδότησε το προσχέδιο συμφωνίας με την ΕΕ για έξοδο της χώρας από την Ένωση και η βουτιά της λίρας που ακολούθησε.

Από την πλευρά της η ΕΕ έχει προγραμματίσει σύνοδο για το Brexit την επόμενη εβδομάδα, την ώρα που αιωρούνται φόβοι και ανησυχίες ενδεχόμενη πρόταση μομφής κατά της Μέι.

Στο αρνητικό κλίμα στις αγορές, συμβάλλει και η χθεσινή αρνητική συνεδρίαση της Wall Street με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 400 μονάδες σχεδόν, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στο -3%.

Αρνητικές διαθέσεις επικράτησαν σήμερα και στην Ασία, με τον ιαπωνικό Nikkei να υποχωρεί κατά 1,05% υπό το βάρος των εξελίξεων στην Nissan η μετοχή της οποίας υποχώρησε 6% στον απόηχο της σύλληψης του προέδρου της Carlos Ghosn πριν από μία ημέρα, η οποία αναστάτωσε τον επιχειρηματικό κόσμο παγκοσμίως και έθεσε υπό αμφισβήτηση το μέλλον της δεύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα