Αρνητικά πρόσημα και στις ευρωαγορές

Αρνητικά πρόσημα κυριάρχησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,2% στις 386,17 μονάδες. Αρνητικός πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο μεταλλευτικός κλάδος, εξαιτίας της υποχώρησης της τιμής των μετάλλων, λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου. Τα μέταλλα αποτιμώνται σε δολάρια και έτσι γίνονται πιο ακριβά για όσους χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα όταν το δολάριο ενισχύεται.

Στον αντίποδα, ο FTSE στο Λονδίνο κατέγραψε κέρδη 0,10% στις 7.683,97 μονάδες, λόγω της υποχώρησης της στερλίνας, μετά τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, τα οποία απογοήτευσαν, προκαλώντας εικασίες για το ενδεχόμενο η Τράπεζα της Αγγλίας να μην προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων τον Αύγουστο.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε απώλειες 0,62% στις 12.686,29 μονάδες ενώ και ο CAC στο Παρίσι υποχώρησε 0,56% στις 5.417,07 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένες μετοχές, η Publicis Groupe έκανε βουτιά 8,8% αφότου ανακοίνωσε έσοδα κατώτερα των προσδοκιών.

Η Anglo American υποχώρησε άνω του 4%, μετά από νεότερες εκτιμήσεις της για την παραγωγή της.

Αντίθετα, η μετοχή της ABB ενισχύθηκε 2,8% αφότου η ελβετική τεχνολογική εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη β’ τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Και η μετοχή της Volvo σημείωσε άνοδο 1,5%, καθώς ανακοίνωσε αύξηση κερδών 59% για το β’ τρίμηνο, που επίσης ξεπέρασε τις εκτιμήσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα