Αρμενία: Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός απέρριψε πρόταση της αντιπολίτευσης για συνομιλίες

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Αρμενίας Κάρεν Καραπετιάν απέρριψε την πρόταση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Νικόλ Πασινιάν να έχουν σήμερα το πρωί συνομιλίες για το πολιτικό μέλλον της Αρμενίας, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο AFP.

Ο Καραπετιάν “κρίνει ότι οι διαπραγματεύσεις στις οποίες η μια πλευρά επιβάλλει την ατζέντα της στην άλλη (…) δεν μπορούν να θεωρηθούν διαπραγματεύσεις”, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Αράμ Αραρατιάν.

“Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός κρίνει ότι είναι άνευ προοπτικής μια συμμετοχή του σε ‘διαπραγματεύσεις’, οι οποίες δεν θα επιτρέψουν να βρεθεί μια λύση” στην κρίση που συγκλονίζει την πρώην σοβιετική δημοκρατία του Καυκάσου εδώ και δύο εβδομάδες, υπογράμμισε.

Ο Πασινιάν συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τον πρόεδρο της χώρας Αρμέν Σαρκισιάν για να συζητήσουν για μια λύση στην πολιτική κρίση που πλήττει τη χώρα.

Στις 23 Απριλίου, ο Σερζ Σαρκισιάν, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της Αρμενίας για περίπου μια δεκαετία, παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία έπειτα από σχεδόν δύο εβδομάδες διαδηλώσεων που είχαν πυροδοτήσει οι κατηγορίες ότι χειραγώγησε το Σύνταγμα για να παραμείνει στην εξουσία. Στη συνέχεια ανέλαβε υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Καραπετιάν, που είναι στενός του σύμμαχος και μέλος του κόμματός του.

Χθες το βράδυ, ο αντιπολιτευόμενος ηγέτης Πασινιάν έδωσε τελεσίγραφο στην κυβερνώσα ελίτ λέγοντας ότι είναι ο μόνος πιθανός υποψήφιος για την πρωθυπουργία, σε δηλώσεις που έκανε ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία της Δημοκρατίας στο κέντρο του Γερεβάν.

“Αν δεν εκλεγώ πρωθυπουργός δεν θα υπάρξει πρωθυπουργός στην Αρμενία”, σημείωσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα