Αργεντινή: Εντοπίστηκε το υποβρύχιο που αγνοούνταν για ένα χρόνο

Το αργεντίνικο υποβρύχιο ARA SAN Juan, το οποίο αγνοείται από τις 15 Νοεμβρίου 2017 εντοπίστηκε χτες. Το υποβρύχι με πλήρωμα 44 άτομα είχε εξαφανιστεί πριν ένα χρόνο κατά τη διάρκεια άσκησης, αφού πρώτα υπήρξε αναφορά για ηλεκτρολογικό πρόβλημα.

Η απώλεια του υποβρυχίου οδήγησε στην απομάκρυνση του επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Αργεντινής, έναν μήνα αργότερα. Για τον εντοπισμό του έως τώρα είχαν επιστρατευθεί πλοία, αεροσκάφη, εξοπλισμός και ειδικοί από περίπου δέκα χώρες, από τις ΗΠΑ ως τη Ρωσία.

Το πολεμικό ναυτικός της χώρας είχε αναθέσει πρόσφατα την έρευνα για την εύρεση του υποβρυχίου στην αμερικάνικη εταιρία Ocean Infinity.

«Το υπουργείο Άμυνας και το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής ενημερώνουν ότι η εξέταση του αντικειμένου 24 το οποίο εντοπίστηκε από την εταιρεία Ocean Infinity με τη βοήθεια μιας τηλεχειριζόμενης συσκευής σε βάθος 800 μέτρων επέτρεψε τον εντοπισμό του ARA San Juan», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter το πολεμικό ναυτικό.

Οι αρχές της Αργεντινής, ‘οπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ,  που είχαν αναστείλει τις έρευνες για το νεότερο υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας την 1η Δεκεμβρίου του 2017, αποφάσισαν αυτές να ξαναρχίσουν στα τέλη του Οκτωβρίου, αφού ανέθεσαν τον εντοπισμό στην Ocean Infinity έναντι αμοιβής.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΝ της χώρας Ροδόλφο Ραμάζο, τώρα «ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο»: «Αφού αναλυθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το υποβρύχιο, θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο της Αργεντινής Todo Noticias.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα