Απ.Τζιτζικώστας: Όπου υπάρχουν προβλήματα είναι σε δρόμους ευθύνης των δήμων

“Οι δρόμοι ευθύνης της Περιφέρειας είναι μέχρι και αυτή τη στιγμή ανοιχτοί”, ενώ “όπου υπάρχουν προβλήματα είναι σε δρόμους ευθύνης των δήμων”, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FM” ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

“Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την πρώτη στιγμή είμαστε σε κινητοποίηση όλου του μηχανισμού. Ογδόντα μηχανήματα- εξήντα αλατιέρες και είκοσι βοηθητικά σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Τα τριάντα επιχειρούν στο νομό Θεσσαλονίκης”, επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας, εξηγώντας ότι έγινε καλή προετοιμασία από την πλευρά της Περιφέρειας.

Ο κ. Τζιτζικώστας διαβεβαίωσε ότι “τα συνεργεία θα συνεχίσουν να βρίσκονται στους δρόμους όσο συνεχίζεται η κακοκαιρία προκειμένου να δώσουν τη μάχη να μείνουν οι δρόμοι που είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας ανοιχτοί” και σημείωσε πως έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας να εστιάζουν στον Περιφερειακό “που δεν έκλεισε ούτε ένα λεπτό”, στην είσοδο- έξοδο αεροδρομίου, στην είσοδο- έξοδο νοσοκομείων και τις εθνικές οδούς. Επισήμανε, δε, πως υπάρχουν κάποια σημεία στο επαρχιακό δίκτυο που χρειάζονται αλυσίδες, αλλά οι δρόμοι δεν έχουν κλείσει.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, η Χαλκιδική είναι ο νομός που έχει πληγεί περισσότερο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά και η ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από τους πολίτες να μειώσουν κατά το δυνατόν τις μετακινήσεις και από τους δήμους “να προσπαθήσουν να ανταποκριθούν στην ευθύνη που έχουν ώστε να μείνουν οι δρόμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος ανοιχτοί”.

“Προσπαθούμε να βοηθήσουμε και τους δήμους, αλλά αν φύγουν οι αλατιέρες από τους δρόμους ευθύνης της Περιφέρειας στους δρόμους ευθύνης των δήμων, κινδυνεύει να κλείσει μετά και η περιφερειακή και οι εθνικές οδοί. Επομένως δεν το ρισκάρουμε διότι θεωρούμε πως ο κάθε φορέας, εφόσον υπάρχει και η προειδοποίηση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας να έχει προετοιμαστεί καταλλήλως”, συμπλήρωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα