Απ. Τζιτζικώστας: Ήταν η πιο επιτυχημένη ΔΕΘ της τελευταίας δεκαετίας

«Η ΔΕΘ είναι αναμφίβολα από τους βασικότερους θεσμούς για την εξωστρέφεια της περιοχής μας» τόνισε σήμερα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος με αφορμή την ολοκλήρωση της 82ης ΔΕΘ συνεχάρη τον πρόεδρο, τον διευθύνοντα σύμβουλο και τους εργαζόμενους στη ΔΕΘ για τη φετινή διοργάνωση.

«Ήταν η πιο επιτυχημένη έκθεση της τελευταίας δεκαετίας τουλάχιστον και αυτό προκύπτει από τον αριθμό των επισκεπτών και τα οικονομικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η διοίκηση της ΔΕΘ, όχι μόνο λόγω της επαναφοράς του θεσμού της τιμώμενης χώρας αλλά και λόγω του σημαντικού πλούσιου πολιτιστικού και παράλληλου προγράμματος. Τα στοιχεία αυτά επέτρεψαν σε χρονιά κρίσης η έκθεση για ακόμη μια χρονιά να παρουσιάσει ανοδικά στοιχεία σε όλα της τα μεγέθη και στην επισκεψιμότητα» σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας. Διαβεβαίωσε, άλλωστε, ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια την άριστη, όπως τη χαρακτήρισε, συνεργασία της με τη ΔΕΘ.

Κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου, ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» Βασίλης Γάκης αναφέρθηκε στην απώλεια του Κώστα Εγγλέζου, ο οποίος διετέλεσε αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης. Ο κ. Τζιτζικώστας μιλώντας για τον εκλιπόντα, τον χαρακτήρισε άνθρωπο με ήθος, αξίες, ικανότητες και μεγάλο έργο.

Αναφερόμενος στα εγκαίνια της γέφυρας που ενώνει το Ανατολικό με τη Βραχιά, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι η γέφυρα αυτή είχε καταρρεύσει το 2003, με αποτέλεσμα να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία επί χρόνια οι αγρότες της περιοχής, καθώς αναγκάζονταν για μια απόσταση ενός με δύο χιλιομέτρων να διανύουν πάνω από σαράντα χιλιόμετρα. Είπε ακόμη ότι τα έργα καθυστέρησαν λόγω του εντοπισμού μιας οβίδας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και συμπλήρωσε ότι η Περιφέρεια σε συνεργασία με το δήμο Δέλτα μερίμνησαν ώστε το έργο να ολοκληρωθεί και σήμερα να παραδοθεί στην τοπική κοινωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: SOOC

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα