Απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Σαγκάης ζήτησε ο Πρόεδρος της Βουλής από τον δήμαρχο της Σαγκάης (Photos)

«Η Σαγκάη σήμερα είναι το κέντρο των μεγάλων οικονομικών στόχων και δραστηριοτήτων, χρηματοοικονομικών, εμπορίου, ναυτιλίας, και μπορεί σίγουρα να αποτελέσει έναν πόλο και πολιτιστικών ανταλλαγών και σχέσεων, αλλά και τουριστικής ανάπτυξης, έτσι ώστε η πολύ μεγάλη οικονομική δραστηριότητα που υπάρχει, να αποκτήσει στο επίκεντρό της και τον άνθρωπο». Αυτό ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης στον Δήμαρχο της Σαγκάης κ. Ying Yong, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα. Όπως είπε, η παγκόσμια Έκθεση εισαγωγών που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στη Σαγκάη και στην οποία θα παραστεί διακεκριμένη αντιπροσωπεία από την ελληνική πλευρά είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, έτσι ώστε να συσφιχθούν περαιτέρω οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας – Κίνας.

Παράλληλα, ο κ. Βούτσης έθεσε ως αίτημα να λειτουργήσει μία απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση της Σαγκάης με την Αθήνα, διότι υπάρχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και στον τουριστικό και στον επιχειρηματικό τομέα. Αίτημα, το οποίο αποδέχθηκε ο κ. Ying Yong να εξετάσει η Δημοτική Κυβέρνηση, παρουσία στη συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών της.

Ο Δήμαρχος της Σαγκάης κ. Ying Yong, απηύθυνε στον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου συγχαρητήρια για όλες της προσπάθειες και τη συμβολή της χώρας μας και του λαού μας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Όσον αφορά στη Σαγκάη, υπογράμμισε ότι «είναι το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο της Κίνας, αλλά επίσης είναι ένα παράθυρο κι ένα μέτωπο της μεταρρύθμισης και του ανοίγματος της Κίνας».

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ξεναγήθηκε στον Ανατολικό Πύργο της Σαγκάης (Oriental Pearl TV Tower), όπου όπως ανέφερε διέκρινε τον «21ο αιώνα και το μέλλον του 22ου αιώνα για την Κίνα, την Ανατολή και τον κόσμο όλο. Και ταυτοχρόνως, μια υπέροχη γέφυρα για το παρελθόν ενός περήφανου λαού που οικοδόμησε το σήμερα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα