Απώλειες στο χρηματιστήριο Αθηνών

Με απώλειες κινείται και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς δεν μπορεί να ανακόψει τις διαθέσεις των πωλητών, οι οποίοι είναι παρόντες για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, επισκιάζοντας κάθε προσπάθεια αντίδρασης που εκδηλώθηκε στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,03% στις 623,42 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,4 εκατ. τεμάχια. Πτώση 1,29% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.655,66 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 2,85% στις 421,31 μονάδες.

Τα πρόσημα στο ταμπλό είναι και σήμερα αρνητικά, με την αγορά να αναμένει τις νεότερες εξελίξεις αναφορικά με την πολιτική αναταραχή που έχει προκληθεί στη χώρα μετά την αποχώρηση του ελάσσονα εταίρου της κυβέρνησης. Σήμερα αρχίζει στη Βουλή η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης, με την αγορά να αναμένει να διαγνώσει τις νέες ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί.

Η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή αρχίζει σήμερα στις 12.00 με ομιλία του Α. Τσίπρα και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Το αποτέλεσμα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, είναι προδιαγεγραμμένο για τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει εξασφαλίσει τις 151 ψήφους που χρειάζεται προκειμένου να κυβερνήσει με νέα πλειοψηφία έως την προσφυγή στις κάλπες (είτε τον Μάιο είτε ακόμη και στο τέλος της κυβερνητικής θητείας).

Στο μεταξύ, έντονες αναμένεται να είναι σήμερα οι επιρροές από τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες επίσης τελούν εν αναμονή της κρίσιμης ψηφοφορίας στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων για τη συμφωνία του Brexit. Η ψηφοφορία είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 21:00 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) και είναι εξόχως κρίσιμη δεδομένου ότι είναι προγραμματισμένο η Μ. Βρετανία να “αφήσει” την ΕΕ στις 29 Μαρτίου.

Πέραν των παραπάνω, στο επίκεντρο των πωλήσεων βρίσκεται και σήμερα ο τραπεζικός κλάδος. Ο κλάδος θα παραμείνει εντός της προσοχής κατά τη διήμερη επίσκεψη του επιτρόπου P. Moscovici στην Αθήνα αύριο και μεθαύριο (16 και 17 Ιανουαρίου), ενώ αναμένεται να μεταφέρει τα μηνύματα των Βρυξελλών για την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων, αλλά και να γίνει κομιστής των προτάσεων της κυβέρνησης, ειδικά για το τραπεζικό ζήτημα.

Στο ταμπλό τώρα, η Alpha Bank σημειώνει απώλειες 4,46%, με την Εθνική και την Jumbo να ακολουθούν με -2,96% και -2,03% αντίστοιχα. Άνω του 1% είναι η πτώση σε Πειραιώς, Τιτάν, ΟΤΕ, Βιοχαλκο, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, ΟΠΑΠ και Eurobank.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Grivalia, Σαράντης, ΕΧΑΕ, Φουρλής και Aegean, με τις ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Λάμδα να μην έχουν πρόσημο. Στον αντίποδα, κέρδη 0,39% σημειώνει ο ΑΔΜΗΕ, ενώ Μυτιληναίος και ΔΕΗ είναι στο +1,20% και +1,41% αντίστοιχα.

 

πηγή   capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα